Tiina Konttila

 Tiina Konttila Ladda en bild som kan publiceras

Sievi

Författarbesök
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Pohjois-Pohjanmaalainen lastenkirjailija ja kuvittaja, jonka tavoitteena on viihdyttää, herätellä ideoita ja levittää kirjarakkautta.

Målgruppen för mina böcker

Lågstadium , Förskola

Beskrivning

Olen käsikirjoittanut kaksi lasten sarjakuva-albumia, jotka on kuvittanut Anne Muhonen. Sirkus Rinkelin omalaatuisten tarinoiden jälkeen tein Lasten sarjisoppaan, jossa käydään läpi sarjakuvantekijälle tarpeelliset asiat turhia sääntöjä vältellen. Sarjisopas oli samalla ensimmäinen kuvitustyöni, joiden parissa aikani onkin sen jälkeen kulunut. Sekä kuvituksen että kirjoittamisen saralla minua kiinnostavat humoristiset tarinat, jotka saavat myös lukijan mielikuvituksen liikkeelle ja viihdyttävät, mutta eivät aliarvioi.

Sarjisoppaan tiimoilta olen vetänyt sarjakuvapajoja lapsille eskari-ikäisistä alakoululaisiin – sarjakuvassa kun on se hienous, että sitä voi ymmärtää ja tehdä itse vaikkei vielä osaisi lukea tai kirjoittaa.  Olen myös pitänyt Ylivieskan kansalaisopistossa sarjakuvakoulua (syksy 2019).

Keväällä 2019 olin mukana Lukukeskuksen Lukuliike koulussa -hankkeessa, ja olinkin mielelläni mukana puhumassa koululaisille kirjoista, tarinoista ja lukemisen mahtavuudesta.

Vad jag gör under besöken

Onnistuneimpia vierailuja ovat olleet luokkien tai muiden ryhmien kanssa vetämäni sarjispajat ja keskustelut. Lapsiyleisö kiinnostuu yleensä parhaiten, kun pääsee itsekin osallistumaan, ja luokan kanssa pidetty sarjispaja tai keskustelu antaa tähän tietysti paremmin mahdollisuuksia kuin koko koululle pidetty luento.
Molemmat kuitenkin onnistuvat, ja toki luentotilanteessakin on mahdollisuuksia vuorovaikutukseen.

Sarjispajojen vetämisen lisäksi olen käynyt myös puhumassa sarjakuvista yleisesti. Tällöin olen esimerkiksi kertonut sarjakuvan historiasta ja esitellyt eri tyylisiä sarjakuvia, mikä on ollut lapsille kiinnostavaa - aina kun ei kirjastoissakaan löydy kovin kattavaa sarjakuvavalikoimaa, ja moni kirja jää vaille ansaitsemaansa huomiota.

Sarjakuvan lisäksi tarinat, kirjoittaminen, kuvittaminen ja lukeminen - kirjallisuus yleisesti on kiinnostava ja itselleni tärkeä aihe.
Mielikuvitus on meidän jokaisen supervoima, jonka treenaaminen ja haastaminen kannattaa!

Produktion

Sirkus Rinkeli, 2015, Robustos
Sirkus Rinkeli 2, Suuri taikajahti, 2017, omakustanne
Lasten sarjisopas, 2018, Kustantamo S&S