Mari Koistinen

 Mari Koistinen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ruoka kuuluu jokaiseen päivään. Mutta mitä kaikkea on ruuan ja sen tuotannon takana? Sitä pohdin mielelläni.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen erikoistunut ruoan ja muun kulutuksen eettisiin ja ekologisiin kysymyksiin. Viimeisin kirjani, Syötkö väärennettyä ruokaa?, avaa elintarvikepetosten maailmaa monipuolisesti. Muita vastuullisuusteemoja olen käsitellyt kirjassa Ruokamysteerit, jonka olen kirjoittanut yhdessä ravitsemusterapeutti Leena Putkosen kanssa.

Lisäksi olen julkaissut Hunaja-tietokirjan. Koska ruoan lisäksi elämään kuuluu myös tunteita, olen kirjoittanut Digideiteillä-kirjan avuksi kaikille, jotka etsivät suhteita nykyaikaisin keinoin.

Olen luennoinut vuosien varrella erilaisissa tilaisuuksissa ja ollut haastateltavana usein mediassa.
Koulutukseltani olen kuluttajaekonomiaa pääaineena opiskellut maatalous-metsätieteiden maisteri.

Tällä hetkellä olen palkkatyössä Suomen WWF:ssä. Myös työssäni käsittelen ruoan ja ruoantuotannon kestävyyttä.

Mitä teen vierailulla?

Erityisesti olen keskittynyt ruoan eettisyyteen ja ekologisuuteen sekä kuluttajien valintoihin ja vaikutusmahdollisuuksiin. Ruoantuotannon ilmasto- ja monimuotoisuusvaikutukset ovat merkittävät, joten pyrin kertomaan, miten näitä vaikutuksia voidaan pienentää sekä arjessa että poliittisessa päätöksenteossa. Elintarvikepetokset avaavat yhden väylän pohtia mm. ruokaketjun globalisaatiota ja läpinäkyvyyttä.

Voin luennoida erilaisissa tilanteissa ja erilaisille yleisöille.

Tuotanto

Syötkö väärennettyä ruokaa? Into 2020.
Digideiteillä. Otava 2018.
Ruokamysteerit. Otava 2017. Yhdessä Leena Putkosen kanssa.
Hunaja. Luonnon oma makeuttaja. Paasilinna 2015.

Lisätietoja kotisivultani: http://marikoistinen.fi/