Mari Koistinen

 Mari Koistinen Lataa painokelpoinen kuva

© Johanna Kannasmaa

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ruoka on osa jokaisen arkea. Mutta miksi nykyinen ruuantuotanto on ongelma ympäristön kannalta ja miten syödä eettisesti ja ekologisesti?

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen erikoistunut ruokaan liittyviin eettisiin ja ekologisiin kysymyksiin. Viimeisin kirjani, Hyvä paha jalostus (Vastapaino 2023) käsittelee kasvin- ja eläinjalostuksen roolia osana tuotantoketjua. Lautasmatka (Aula 2023) sisältää tarinoita elintarvikkeista ja niiden historiasta. Kirjoihini kuuluvat myös Syötkö väärennettyä ruokaa? ja Hunaja. Yhdessä ravitsemusterapeutti Leena Putkosen kanssa olen tehnyt Ruokamysteerit -teoksen.

Olen työskennellyt erilaisissa viestintään ja ruokaan liittyvissä tehtävissä ja luennoinut vuosien varrella erilaisissa tilaisuuksissa ruokaan ja kulutukseen liittyen. Koulutukseltani olen kuluttajaekonomiaa pääaineena opiskellut maatalous-metsätieteiden maisteri. Tällä hetkellä toimin tietokirjailijana.

Mitä teen vierailulla?

Ruoka, ruuan tuotanto, maatalous, ekokriisi ja vastuullisuus ovat tietokirjailijatyöni avainsanoja. Näistä aiheista voin luennoida eri näkökulmista, kuten miten syödä eettisesti ja ekologisesti, millaisia myyttejä ruuan ekologisuuteen edelleen liittyy, miksi maatalous on ratkaisevassa roolissa ekokriisin kannalta, miten eläintuotanko kytkeytyy luontokatoon tai pandemioiden syntyyn. Voin tarjota myös ripauksen rakkautta, sillä olen kirjoittanut kirjan nettideittailustakin.

Tuotanto

Hyvä paha jalostus, 2023, Vastapaino
Lautasmatka, 2023, Aula
Syötkö väärennettyä ruokaa? 2020, Into
Digideiteillä, 2018, Otava
Ruokamysteerit, 2017, Otava
Hunaja: Luonnon oma makeuttaja, 2015, Paasilinna