Ansu Kivekäs

 Ansu Kivekäs Lataa painokelpoinen kuva

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Innostaja, joka kirjoittajaa kaikenikäisille värikästä realismia, mustaa huumoria ja jännitystä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan monipuolisesti kaikenikäisille lukijoille. Tuotantooni kuuluu lastenkirjoja, nuorten jännitysromaaneja, dekkari, haastattelukirja entisistä nuorisorikollisista sekä kollegan kanssa kirjoitettu humoristinen aikuisviihdekirja. Kirjoitan myös novelleja, radio-ohjelmia, kolumneja ja laulunsanoituksia.

Tyylilajini on realismi, usein humoristinen. Kuvaan mm. lähiöelämää, ihmisen suhdetta luontoon, sekä lasten ja nuorten elämää. Olen vieraillut mm. ala- ja yläkouluissa, kirjastoissa ja eläkeläiskerhoissa. Vierailulla kerron kirjailijan työstä, kirjoistani ja niiden syntyprosesseista. Kannustan kirjoittamiseen ja lukemiseen. Usein vinkkaan myös muiden kirjailijoiden teoksia.

Vedän mielelläni  erilaisia kirjoitustyöpajoja ja – kursseja. Koulutukseltani olen varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Ennen kirjailijanuraa toimin pitkään erilaisissa erityisopetuksen tehtävissä kotikaupungissani Vantaalla.

 

Mitä teen vierailulla?

Kirjailijavierailuilla panostan rentoon ja spontaaniin vuorovaikutukseen, mutta luennointikin sopii hyvin. Kerron kirjoittamisesta, luovuudesta ja mielikuvituksesta, kirjoitusjumista tai keksimisen ilosta, ideoiden muuttumisesta romaaniksi.
Olen pitänyt kirjoitustyöpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Työpajoissa suunnittelemme henkilökuvan ja/tai kertomuksen, tutustumme erilaisiin kertojaratkaisuihin, dialogiin jne. Voimme lähteä liikkeelle inspiroivasta musiikista, kuvasta, esineestä, uutisotsikosta tai muistoista. Teemme erilaisia mielikuvitusta herätteleviä harjoituksia.

Hyödynnän aiempaa työkokemustani erityisopettajana. Esiinnyn erityisen mielelläni erityisryhmissä ja - luokissa. Keskustelen lukemisesta ja kirjoittamisesta myös erityispedagogiikan näkökulmasta.

Tuotanto

- Korson kriminaalit. True crime. CrimeTime, 2018.
- Ykkösjätkät ilman jarruja. Lastenromaani. Tammi, 2017.
- Perhosveitsi. Rikosromaani. CrimeTime, 2014.
- Ykkösjätkät. Lastenromaani. Tammi, 2012.
- Tuli perheen alla. Nuorten jännitysromaani. Tammi, 2012.
- Täysillä metsään. Nuorten jännitysromaani. Tammi, 2010.
- Päin Porkkalaa. Nuorten jännitysromaani. Tammi, 2008.