Ansu
Kivekäs

 Ansu Kivekäs

© Tammi

Vantaa

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Kirjojeni kohderyhmä

Beskrivning

Kirjoitan lapsille, nuorille ja aikuisille. Toistaiseksi olen kirjoittanut pääasiassa realistista proosaa, joskus hieman satumaisin höystein. Olen koulukseltani varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

 

Vad jag gör under besöken

Vierailulla kerron kirjailijan työstä, iloista ja vaikeuksista, luovuudesta yleisesti. Kuvailen prosessia, kuinka tarina päätyy kansien väliin. Luen näytteitä tuotannostani, vinkkaan usein muutakin, yritän innostaa lukemiseen ja kirjoittamiseen. Puhun, keskustelen, intän ja väittelen mielelläni melkein mistä vain.

Esiintymisessä luotan spontaaniin vuorovaikutukseen, luennointikin voi onnistua. Havainnollistan esitystäni joskus videotykin ja kuvien avustuksella, joskus kuuntelemme pätkän musiikkia, joka on ollut/on inspiroivaa.

Olen vetänyt kirjoitustyöpajoja lähinnä yli 10-vuotiaille ja teineille.
Työpajoissa teetätän esim. henkilökuvia, joiden pohjalta on kirjoitetaan tarina/novelli. Lisäksi pidän työpajoja/ tunteja jännitystekstien kirjoittamisesta: Kuinka jännitys syntyy, miten sitä pidetään tekstissä yllä niin, että lukijan mielenkiinto säilyy.


Esiinnyn erityisen mielelläni erityisluokissa ja -ryhmissä. Keskustelen lukemisesta ja kirjoittamisesta myös erityispedagogiikan näkökulmasta.

Produktion

Perhosveitsi, jännitysromaani nuorista aikuisille, Tammi 2014
Ykkösjätkät, lastenromaani, Tammi 2012
Tuli perheen alla, nuorten jännitysromaani, Tammi 2012
Täysillä metsään, nuorten jännitysromaani, Tammi 2010
Päin Porkkalaa, nuorten jännitysromaani, Tammi 2008, 2014

Lisäksi olen kirjoittanut mm. sanoituksia, radio-ohjelmia, kolumneja ja novelleja.