Artemis Kelosaari

 Artemis Kelosaari Lataa painokelpoinen kuva

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Suomen viimeinen kauhuromantikko ja kummallisuuksien asiantuntija, joka haluaa hätkäyttää kuulijansa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjailija, lavarunoilija, toimittaja, kirjallisuuskriitikko ja kääntäjä, mutta kaikkea tekemääni yhdistää yksi lause: “sota arkea vastaan”. Olen kirjoittanut tietokirjan kannibalismista ja koonnut Turun kummitusjuttuperinteen yksiin kansiin. Esikoisromaaninini Omenatarha on 1800-luvun dekadenssista ja kauhuromantiikasta inspiroitunut, avoimen homoeroottinen seikkailu Lontoon alamaailmassa. Lisäksi olen julkaissut lukuisia artikkeleita, esseitä ja novelleja. Katseeni ja sitä kautta osaamiseni kohdistuu erityisesti (pimeään ja/tai kummalliseen) historiaan sekä kaikenlaisiin erikoisiin ilmiöihin.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjoistani ja niiden synnystä, ja luennoin mistä tahansa niiden aiheesta. Kummitustarinat ja muu karmiva kansanperinne; kannibalismi historiassa tai kirjallisuudessa/taiteessa/populaarikulttuurissa; kauhukirjallisuuden tai eroottisen kirjallisuuden historia; eri kaupunkien pimeä paikallishistoria; seksuaalivähemmistöjen historia. Voin puhua myös työstäni sanojen sekatyöläisenä, tai kirjoittamisen lajien eroista ja toisiaan täydentävyydestä. Lavarunokeikkojakin teen, joko perinteisesti vain lukemalla runojani tai sitten musiikin ja/tai rekvisiitan kera.

Kirjoittajatyöpajojakin voin pitää, aiheina esimerkiksi sujuva erotiikan kirjoittaminen, uskottava historiallinen fiktio tai se, kuinka kirjoittaa romanttista runoutta 2020-luvulla. Toisen henkilön haastatteleminen tulee myös rutiinilla, kiitos mm. toimittajataustani.

Panostan aina pukeutumiseeni. Käytän yleensä tummaa pukua ja näyttävää kravattia, tarvittaessa myös silinteriä ja röyhelöpaitaa.

Tuotanto

Kannibaalikirja: kirjoituksia ihmissyönnin historiasta, 2019, Salakirjat
Aaveiden Turku, 2019, Haamu Kustannus
Omenatarha eli kertomus huonoista miehistä, 2017, Helmivyö