Artemis Kelosaari

 Artemis Kelosaari Ladda en bild som kan publiceras

Tampere

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Suomen viimeinen kauhuromantikko ja kummallisuuksien asiantuntija, joka haluaa hätkäyttää kuulijansa.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna

Beskrivning

Olen kirjailija, lavarunoilija, toimittaja, kirjallisuuskriitikko ja kääntäjä, mutta kaikkea tekemääni yhdistää yksi lause: ”sota arkea vastaan”. Olen kirjoittanut tietokirjan kannibalismista ja koonnut Turun kummitusjuttuperinteen yksiin kansiin. Esikoisromaaninini Omenatarha on 1800-luvun dekadenssista ja kauhuromantiikasta inspiroitunut, avoimen homoeroottinen seikkailu Lontoon alamaailmassa. Lisäksi olen julkaissut lukuisia artikkeleita, esseitä ja novelleja. Katseeni ja sitä kautta osaamiseni kohdistuu erityisesti (pimeään ja/tai kummalliseen) historiaan sekä kaikenlaisiin erikoisiin ilmiöihin.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni kirjoistani ja niiden synnystä, ja luennoin mistä tahansa niiden aiheesta. Kummitustarinat ja muu karmiva kansanperinne; kannibalismi historiassa tai kirjallisuudessa/taiteessa/populaarikulttuurissa; kauhukirjallisuuden tai eroottisen kirjallisuuden historia; eri kaupunkien pimeä paikallishistoria; seksuaalivähemmistöjen historia. Voin puhua myös työstäni sanojen sekatyöläisenä, tai kirjoittamisen lajien eroista ja toisiaan täydentävyydestä. Lavarunokeikkojakin teen, joko perinteisesti vain lukemalla runojani tai sitten musiikin ja/tai rekvisiitan kera.

Kirjoittajatyöpajojakin voin pitää, aiheina esimerkiksi sujuva erotiikan kirjoittaminen, uskottava historiallinen fiktio tai se, kuinka kirjoittaa romanttista runoutta 2020-luvulla. Toisen henkilön haastatteleminen tulee myös rutiinilla, kiitos mm. toimittajataustani.

Panostan aina pukeutumiseeni. Käytän yleensä tummaa pukua ja näyttävää kravattia, tarvittaessa myös silinteriä ja röyhelöpaitaa.

Produktion

Kannibaalikirja: kirjoituksia ihmissyönnin historiasta, 2019, Salakirjat
Aaveiden Turku, 2019, Haamu Kustannus
Omenatarha eli kertomus huonoista miehistä, 2017, Helmivyö