Milja
Kaunisto

 Milja Kaunisto Lataa painokelpoinen kuva

© Liisa Takala

Ranska

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen suomalainen surinakärpänen Euroopan historian katossa. Historiallinen romaani on lajini, historian vahvat hahmot intohimoni.

I’m the little Finnish fly buzzing around European history. Historical novel is my genre; the strong characters in our history are my passion.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni Ranskasta ja elämästä Ranskassa, ulkosuomalaisuudesta ja sen vaikutuksesta kirjoittamiseen, mutta myös historiasta ja sen suhteesta nykyisyyteen. Viinit ja ruoka ovat lähellä sydäntäni, elämänilo ja luovuus kaikessa on minulle rakas aihe. Puhun myös mielelläni kirjailijan työstä, taustatutkimuksen tekemisestä, kulttuuri-immersiosta kirjoittamisessa ja inspiraation voimasta. Uskonkysymyksetkään eivät ole minulle vieraita.

I'd be glad to talk about France and my life in France; about expat life and its influence on writing, but also about history and its relationship with the present. Wine and food are close to my heart, "joie de vivre" and creativity are dear subjects to me. I'm also happy to tell about writer's work, background researching, cultural immersion as a writing tool and about the power of imagination. I enjoy debates on religious questions as well.

Tuotanto

Olavi Maununpoika-sarja (sijoittuu 1400-luvun Pariisiin ja Turkuun):
Synnintekijä, Gummerus 2013
Kalmantanssi, Gummerus 2014
Piispansormus, Gummerus 2015

Purppuragiljotiini-sarja (sijoittuu Ranskan vallankumouksen vuosiin):
Corpus, Gummerus 2017
Luxus, Gummerus 2016