Milja Kaunisto

 Milja Kaunisto Ladda en bild som kan publiceras

Ranska

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Milja Kaunisto tarkastelee Euroopan historian murroskohtia ulkopuolisen perspektiivistä, tabuja kaihtamatta, naurusta tinkimättä.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Ranskassa asuminen siirsi minut pysyvästi Euroopan historian keskiöön. Ulkosuomalaisena olen kuitenkin aina ulkopuolinen: tämä näkyy romaaneissani voimakkasti. Minulle on tärkeää osoittaa historian ja nykyhetken yhteys — aika muuttuu, ihminen pysyy samana. Ihminen itse, hänen synkät, loistavat, häpeälliset ja syvästi seksuaaliset tarinansa, ovat luovuuteni ruokaa.
Olen myös muusikko, ja erilaiset estradit ovat sen vuoksi olleet minulle toinen koti jo 6-vuotiaasta lähtien; se on tehnyt minusta pelottoman ja rempseän esiintyjän. Häpeä ei kuulu tunneskaalaani, siksi tabuista puhuminen ja kirjoittaminen on kaikkein ominta minääni.

Having lived abroad (in the USA and in France) for most of my adult life, an outsider’s perspective is a big part of who I am, as a writer as well as a human. My creativity feeds on our dark, shameful, poignant human history. Our history is just like today, and when we realize this, we can either cry about it, or laugh. I choose the latter.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni historiasta, tietenkin, ja varsinkin Ranskan/Euroopan historiasta ja ihmisen seksuaalisuuden historiasta. Mutta puhun myös mielelläni siitä, miten historia kytkeytyy tähän päivään.
Luovuus, inspiraatio, ovat minulle tärkeitä asioita, niistäkin puhun mielelläni, ja voin myös vetää työpajaa niihin liittyen.
Koska olen muusikko, laulaminen ja soittaminen voi myös olla osa esiintymistä. Repertuaarini on laaja niin kirjoittamisessa kuin musiikissakin.

Produktion

Olavi Maununpoika-sarja (sijoittuu 1400-luvun Pariisiin ja Turkuun):
Synnintekijä, Gummerus 2013
Kalmantanssi, Gummerus 2014
Piispansormus, Gummerus 2015

Purppuragiljotiini-sarja (sijoittuu Ranskan vallankumouksen vuosiin):
Corpus, Gummerus 2017
Luxus, Gummerus 2016