Heikki
Karjalainen

 Heikki Karjalainen

© Maarit Laitinen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen suomentanut englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta yli 25 vuotta. Luottamustoimissani Suomen kääntäjien ja tulkkien liitossa (kirjallisuuden kääntäjien pj 2008-9, liiton varapj 2010-12, liiton pj 2016-) olen lisäksi tutustunut laajemmin käännöskirjallisuuden kenttään ja kirjallisuuden kääntäjien toimeentuloedellytyksiin. Lisäksi olen pienkustantaja.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla voin pitää esityksiä, osallistua keskusteluun ja vastata kysymyksiin kirjallisuuden kääntämisestä ja kirjallisuudesta ja sen kustantamisesta ylipäätään. Voin myös pitää näihin aiheisiin liittyviä työpajoja. Esitykset, keskustelut ja kysymyksiin vastaaminen onnistuu myös englanniksi, ei kuitenkaan työpajojen pitäminen.

Tuotanto

Käännöstuotantoni käsittää viitisenkymmentä teosta, romaaneja, novelleja, sarjakuvia sekä tietokirjallisuutta. Dekkarinseuran kunniakirjalla palkitun Dennis Lehanen romaaneja olen suomentanut kuusi, Keltaiseen kirjastoon kolme romaania, viimeisimpänä Pulitzer-voittajan Jennifer Eganin Sydäntornin.