Heikki Karjalainen

 Heikki Karjalainen

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen suomentanut englanninkielistä kirjallisuutta yli 30 vuotta. Lisäksi olen toiminut useissa kirja-alan luottamustehtävissä.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen suomentanut englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta yli 30 vuotta. Luottamustoimissani Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton puheenjohtajana (2016-19), Sanaston puheenjohtajana (2018-19) ja Kopioston hallituksen jäsenenä (2020-) olen lisäksi tutustunut suomalaisen kirjallisuuden kenttään ja kirjallisuuden tekijöiden toimeentuloedellytyksiin. Oma käännöskirjallisuuteen keskittynyt pienkustantamoni Moebius on ollut toiminnassa vuodesta 2016.

Vad jag gör under besöken

Vierailuilla voin pitää esityksiä, osallistua keskusteluun ja vastata kysymyksiin kirjallisuuden kääntämisestä ja kirjallisuudesta ja sen kustantamisesta ylipäätään. Voin myös pitää näihin aiheisiin liittyviä työpajoja. Esitykset, keskustelut ja kysymyksiin vastaaminen onnistuvat myös englanniksi, ei kuitenkaan työpajojen pitäminen.

Produktion

Käännöstuotantoni käsittää viitisenkymmentä teosta, romaaneja, novelleja, sarjakuvia sekä tietokirjallisuutta. Dekkarinseuran kunniakirjalla palkitun Dennis Lehanen romaaneja olen suomentanut kuusi ja Keltaiseen kirjastoon kolme romaania. Nykyään minua työllistää enimmäkseen oma pienkustantamoni Moebius.

Viimeisimmät suomennokseni ovat:
Robert Coover: Pinokkio Venetsiassa (2016, Moebius)
Jonathan Lethem: Orpojen Brooklyn (2017, Moebius)
Robert Coover: Huck lännen mailla (2019, Moebius)
D. T. Max: David Foster Wallace (elämäkerta, 2020, Siltala)