Martti Issakainen

 Martti Issakainen

© D.R.

Heinävesi

Kirjailijavierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Yksinäinen itseoppinut pellon ja hengen viljelijä, monien asioitten harrastaja ja myös monenlaisista kirjoittava maalaismies.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Aloitin parilla nuortenkirjalla, etenin romaaneihin, matkakirjoihin, henkilökuviin, kuunnelmiin ja vähän näytelmiinkin. Innostuin kotiseudun historiasta, perinteestä, musiikista ja sotahistoriasta, runoista, kristillisestä uskosta. Näissä kaikissa jatkan edelleen, jos elonpäiviä riittää. Viimeaikaisia teoksia olen julkaissut oman kustannusyrityksen kautta (www.soisalokirjat.com). Seuraava kirjani ilmestyy ensi vuonna, sotaromaani Myllylahden kustantamana. Esiintymistä olen harjoittanut vähänlaisesti – joitakin kirjasto- ja koululaisvierailuja, matineatilaisuuksia, kirjallisuustapahtumia, juhlapuheita.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua viljelemisestä, sodasta ja sen historiasta, pohtia kristillisen uskon kysymyksiä, kirkkoa, sen musiikkiakin. Olen kertonut pyhiinvaelluksesta joillekin koululuokille ja aikuisillekin. Romaaneistani ja muista kirjoistani olen kertonut, lukenut jossain runojani. Kotiseutuhistoria ja perinne on viime aikoina kiinnostanut. Muutamiin kiinnostaviin henkilöhistorioihin olen syventynyt kirjoissani, esimerkiksi Kamtsatkan karhunkaataja Pekka Pantsu, virolainen Siperian vankileirit käynyt pappi Paul Saar tai sellisti Seppo Laamanen.

Tuotanto

www.soisalokirjat.com