Martti Issakainen

 Martti Issakainen

© D.R.

Heinävesi

Författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Yksinäinen itseoppinut pellon ja hengen viljelijä, monien asioitten harrastaja ja myös monenlaisista kirjoittava maalaismies.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Aloitin parilla nuortenkirjalla, etenin romaaneihin, matkakirjoihin, henkilökuviin, kuunnelmiin ja vähän näytelmiinkin. Innostuin kotiseudun historiasta, perinteestä, musiikista ja sotahistoriasta, runoista, kristillisestä uskosta. Näissä kaikissa jatkan edelleen, jos elonpäiviä riittää. Viimeaikaisia teoksia olen julkaissut oman kustannusyrityksen kautta (www.soisalokirjat.com). Seuraava kirjani ilmestyy ensi vuonna, sotaromaani Myllylahden kustantamana. Esiintymistä olen harjoittanut vähänlaisesti – joitakin kirjasto- ja koululaisvierailuja, matineatilaisuuksia, kirjallisuustapahtumia, juhlapuheita.

Vad jag gör under besöken

Voin puhua viljelemisestä, sodasta ja sen historiasta, pohtia kristillisen uskon kysymyksiä, kirkkoa, sen musiikkiakin. Olen kertonut pyhiinvaelluksesta joillekin koululuokille ja aikuisillekin. Romaaneistani ja muista kirjoistani olen kertonut, lukenut jossain runojani. Kotiseutuhistoria ja perinne on viime aikoina kiinnostanut. Muutamiin kiinnostaviin henkilöhistorioihin olen syventynyt kirjoissani, esimerkiksi Kamtsatkan karhunkaataja Pekka Pantsu, virolainen Siperian vankileirit käynyt pappi Paul Saar tai sellisti Seppo Laamanen.

Produktion

www.soisalokirjat.com