Anu Hopia

 Anu Hopia Lataa painokelpoinen kuva

© Andi Balough

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tutkija-tietokirjailija, joka kertoo mielellään ruoasta ja ruokakokemuksesta luonnontieteellisestä näkökulmasta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Toimin elintarvikekehityksen professorina Turun yliopistossa, ja olen kirjoittanut puolen tusinaa tietokirjaa ruoan kemiasta. Ensimmäinen kirjani oli vuonna 2008 ilmestynyt Kemiaa keittiössä -kirja, ja viimeisin, juomien kemiasta kertova, on juuri nyt (1.3.2021) painossa.

Olen luennoinut keittiön kemiasta ja molekyyligastronomiasta koko tämän vuosituhannen ajan, ja vetänyt siihen liittyviä työpajoja joko yksin tai yhdessä keittiömestareiden kanssa.

Pidän myös blogia www.molekyyligastronomia.fi, jossa kerron luonnontieteellis-gastronomisten klubitapaamistemme löydöksistä.

Mitä teen vierailulla?

Luennoin joko yleisesti molekyyligastronomiasta taikka monipuolisesti keittiön kemiasta olipa aiheena sitten lettujen paistaminen ja molekyylikokkauksen uusimmat tekniikat. Puhun mielelläni myös ruoasta moniaistisena elämyksenä.

Pidän sekä luentoja että työpajoja, joissa osallistujat voivat osallistua esimerkiksi kokkaamalla taikka osallistumalla aistinvaraisen raadin työskentelyyn.

Tuotanto

Uusimmat teokset:
Kuplivaa kemiaa, 2021, Gaudeamus
Hyppysellinen tiedettä, 2017, Gaudeamus


Lisää tuotantoa blogissa, linkki alla.