Anu Hopia

© Andi Balough
Helsinki
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Tulosta kirjailijan esittely ja tuotantotiedot. Voit hyödyntää koostetta vierailun markkinoinnissa.
Tutkija-tietokirjailija, joka kertoo mielellään ruoasta ja ruokakokemuksesta luonnontieteellisestä näkökulmasta.
Kirjojeni kohderyhmä
Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu
Kuvaus
Toimin elintarvikekehityksen professorina Turun yliopistossa, ja olen kirjoittanut puolen tusinaa tietokirjaa ruoan kemiasta. Ensimmäinen kirjani oli vuonna 2008 ilmestynyt Kemiaa keittiössä -kirja, ja viimeisin, juomien kemiasta kertova, on juuri nyt (1.3.2021) painossa.
Olen luennoinut keittiön kemiasta ja molekyyligastronomiasta koko tämän vuosituhannen ajan, ja vetänyt siihen liittyviä työpajoja joko yksin tai yhdessä keittiömestareiden kanssa.
Pidän myös blogia www.molekyyligastronomia.fi, jossa kerron luonnontieteellis-gastronomisten klubitapaamistemme löydöksistä.
Mitä teen vierailulla?
Luennoin joko yleisesti molekyyligastronomiasta taikka monipuolisesti keittiön kemiasta olipa aiheena sitten lettujen paistaminen ja molekyylikokkauksen uusimmat tekniikat. Puhun mielelläni myös ruoasta moniaistisena elämyksenä.
Pidän sekä luentoja että työpajoja, joissa osallistujat voivat osallistua esimerkiksi kokkaamalla taikka osallistumalla aistinvaraisen raadin työskentelyyn.
Tuotanto
Uusimmat teokset:
Kuplivaa kemiaa, 2021, Gaudeamus
Hyppysellinen tiedettä, 2017, Gaudeamus
Lisää tuotantoa blogissa, linkki alla.