Anu Hopia

 Anu Hopia Ladda en bild som kan publiceras

© Andi Balough

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Tutkija-tietokirjailija, joka kertoo mielellään ruoasta ja ruokakokemuksesta luonnontieteellisestä näkökulmasta.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Toimin elintarvikekehityksen professorina Turun yliopistossa, ja olen kirjoittanut puolen tusinaa tietokirjaa ruoan kemiasta. Ensimmäinen kirjani oli vuonna 2008 ilmestynyt Kemiaa keittiössä -kirja, ja viimeisin, juomien kemiasta kertova, on juuri nyt (1.3.2021) painossa.

Olen luennoinut keittiön kemiasta ja molekyyligastronomiasta koko tämän vuosituhannen ajan, ja vetänyt siihen liittyviä työpajoja joko yksin tai yhdessä keittiömestareiden kanssa.

Pidän myös blogia www.molekyyligastronomia.fi, jossa kerron luonnontieteellis-gastronomisten klubitapaamistemme löydöksistä.

Vad jag gör under besöken

Luennoin joko yleisesti molekyyligastronomiasta taikka monipuolisesti keittiön kemiasta olipa aiheena sitten lettujen paistaminen ja molekyylikokkauksen uusimmat tekniikat. Puhun mielelläni myös ruoasta moniaistisena elämyksenä.

Pidän sekä luentoja että työpajoja, joissa osallistujat voivat osallistua esimerkiksi kokkaamalla taikka osallistumalla aistinvaraisen raadin työskentelyyn.

Produktion

Uusimmat teokset:
Kuplivaa kemiaa, 2021, Gaudeamus
Hyppysellinen tiedettä, 2017, Gaudeamus


Lisää tuotantoa blogissa, linkki alla.