Elina
Hirvonen

 Elina Hirvonen Lataa painokelpoinen kuva

© Juha Salminen, Avain

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvaohjaaja.

Aikaisempia romaanejani Kun aika loppuu (2015), Kauimpana kuolemasta (2010) ja Että hän muistaisi saman (2005) on käännetty yhteensä yli kymmenelle kielelle. Ensimmäinen lastenkirjani, yhdessä graafikko Ville Tietäväisen kanssa tekemäni Näkymätön käsittelee lapsen yksinäisyyttä, ja ilmestyy syksyllä 2016. Romaanien ja lastenkirjojen lisäksi kirjoitan elokuva- ja tv-käsikirjoituksia, teen dokumenttielokuvia ja opetan kirjoittamista. Kirjoitin toisen romaanini Sambiassa, missä asuin mieheni kanssa kaksi vuotta, ja mistä ajoimme autolla Afrikan halki Suomeen. Erityistaitoihini kuuluu nukkuminen ahtaissa tiloissa, selviytyminen yllättävissä tilanteissa ja neuvotteleminen afrikkalaisten viranomaisten kanssa.

 

Elina Hirvonen (b. 1975) is a Helsinki-based, award-winning author, journalist and documentary filmmaker, whose latest novel, When Time Runs Out was named one of 2015´s best books by several most prominent newspapers and magazines in Finland. Her first novel, When I Forgot (2005) was a Finlandia Fiction Prize nominee and has been translated into seven languages. Farthest from Death (2010), her second novel, won the Kalevi Jäntti award. The novel was born in Lusaka, Zambia, where Hirvonen and her husband spent two years. Hirvonen’s documentary film Paradise—Three Journals in this World (2007), which deals with African emigration to Europe, has been recognized with several awards. Hirvonen is currently working on her fourth novel, which is based on the life and stories of the Al-Taee family and their oldest son Hussein, who arrived from Iraq to Finland as a refugee child, and who is now working for peace in Iraq. She also works as a screenwriter for film and television, and organizes demonstrations on her free time. Hirvonen loves conducting workshops on writing, both in English and Finnish.

Mitä teen vierailulla?

Olen loputtoman kiinnostunut yhteiskunnasta ja maailmasta, intohimoni vaihtelevat kirjallisuudesta ja elokuvasta talouspolitiikkaan ja ihmisoikeuskysymyksiin ja Afrikan maiden poliittisesta kehityksestä iranilaiseen elokuvaan ja samppanjaan.

Taiteellinen työni ulottuu romaaneista ja lastenkirjoista elokuvien ja tv-sarjojen kirjoittamiseen sekä dokumenttielokuvien ohjaamiseen. Puhun mielelläni kaikista näistä taiteellisen työn alueesta sekä aihepiireistä, joita olen töissäni käsitellyt.

Oman taiteellisen työni lisäksi tunnen hyvin politiikkaan, ihmisoikeuksiin, rasismiin, naisten ja lasten oikeuksiin, taloudelliseen eriarvoisuuteen ja kehitysmaihin, erityisesti eteläisen Afrikan maihin liittyviä aiheita ja keskustelen niistä mielelläni. Olen käynyt luennoimassa hyvin erilaisille ryhmille taiteilijan näkökulmasta, esimerkiksi lastensuojelun sosiaalityöntekijöille, kirjastoalan ammattilaisille ja nuorten mielenterveystyötä tekeville järjestöille.

Olen kirjoittanut yhdessä Anu Silfverbergin kanssa kirjoitusharjoituksia sisältävän teoksen Sata sivua - tekstintekijän harjoituskirja, ja olen vetänyt paljon kirjoittajakursseja ja -työpajoja Suomessa ja ulkomailla erilaisille ryhmille koululaisista ammattikirjoittajiin ja näkövammaisiin kirjoittamisen harrastajiin. Suomen lisäksi vedän kirjoittajakursseja englanniksi.

Nautin lukijoiden kohtaamisista, luennoista ja työpajojen vetämisestä paljon ja räätälöin mielelläni esiintymiseni järjestäjien ja osallistujien toiveiden mukaan.

Tuotanto

ROMAANIT
Kun aika loppuu, 2015
Kauimpana kuolemasta, 2010
Että hän muistaisi saman, 2005

LASTENKIRJAT
Prinsessa rämäpään taikatalvi, 2017
Näkymätön, kuvitus Ville Tietäväinen, 2016

TIETOKIRJAT
Sata sivua - tekstintekijän harjoituskirja, yhdessä Anu Silfverbergin kanssa, 2010
Afrikasta, kolumnikokoelma, 2005

DOKUMENTTIELOKUVA
Paratiisi - kolme matkaa tässä maailmassa, 2007