Elina Hirvonen

 Elina Hirvonen

© Otto Hirvonen / Tammi

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Avarista keskusteluista, ristiriitaisista näkökulmista, ihmisoikeuksista ja maailmanparannuksesta innostuva kirjailija ja elokuvantekijä.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Olen julkaissut vuodesta 2005 lähtien romaaneja ja kuvakirjoja ja ohjannut dokumenttielokuvia. Ensimmäinen lastenromaanini Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto ilmestyy syyskuussa 2020. Olen keskustellut kirjallisuudesta, elämästä ja maailmasta muun muassa suomalaisten koululaisten, eteläafrikkalaisten kirjallisuusfestivaalin vieraiden ja Irakin kirjailijaliiton jäsenten kanssa.

Kirjailijantyöni lisäksi olen kokenut juontaja, puhuja ja kirjoittamisen opettaja. Olen vetänyt kirjoittamisen työpajoja erilaisille ihmisille suomeksi ja englanniksi, koulujen ohella muun muassa kansainvälisellä kirjoittajakurssilla Islannissa, sekä lastensuojelun asiakkaina oleville nuorille Suomessa.

Vad jag gör under besöken

Minulle läheisiä teemoja ovat oman paikan löytäminen, rakkaus, rikkinäisyys, perhe, mielen hauraus ja kivun ja kauneuden rinnakkaisuus, sekä ihmisoikeudet, konfliktit, ilmastonmuutos, siirtolaisuus ja maailman parantaminen yhdessä muiden kanssa.

Perinteisten kirjailijavierailujen lisäksi teen mielelläni virtuaalivierailuja, opetan kirjoittamista ja vedän kirjoittamiseen liittyviä, tai kirjoitusharjoituksia esimerkiksi esiintymiskoulutuksessa, työelämässä tai omien vahvuuksien etsimisessä hyödyntäviä työpajoja. Lisäksi esiinnyn televisiosssa ja radiossa, haastattelen, juonnan, kirjoitan ja pidän puheita. Vierailen, opetan ja vedän työpajoja sujuvasti myös englanniksi.

Olen tottunut työskentelemään erilaisten, eri taustoista tulevien, ja myös haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten kanssa. Tartun mielelläni uusiin haasteisiin ja suunnittelen vierailut ja työpajat tilaajan toiveiden mukaisiksi.

Produktion

Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto, 2020, Tammi
Prinsessa Rämäpää ja vessasanat, 2019, Tammi
Punainen myrsky, 2019, Wsoy
Minä jaksan tämän päivän - tarinoita lastensuojelusta, 2019, Wsoy
Prinsessa Rämäpään talvitaika, 2017, Tammi
Näkymätön, 2016, Lasten keskus
Kun aika loppuu, 2015, Wsoy
Kauimpana kuolemasta, 2010, Btj
Että hän muistaisi saman, 2005, Avain