Tero Hiekkalinna

 Tero Hiekkalinna Lataa painokelpoinen kuva

© Pauliina Hiekkalinna

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen innokas tähtikuvaaja ja tietokirjailija. Pidän interaktiivisia tähtiesityksiä lapsille ja kaikenikäisille.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen harrastanut tähtitiedettä 10+ vuotta ja viimeiset 5+ vuotta lisäksi tähtitaivaan kuvaamista. Minusta tuli kirjailija ikään kuin vahingossa: pidin tähtiesityksiä lapsille päiväkodeissa ja ala-asteilla, ja lopulta minua pyydettiin tekemään avaruustietokirja lapsille. Nyt kirjoja on ilmestynyt jo kolme kappaletta!

Tähtiesitys lapsille on interaktiivinen, eli keskustelen aktiivisesti lasten kanssa koko esityksen ajan. Lapset ovat aivan mahtava yleisö! Pidän tähtiesityksiä kaikenikäisille ja räätälöin esitykseni aina yleisön mukaan.

Mitä teen vierailulla?

”Tutkimusmatka/Rakettimatka- avaruuteen”-tähtiesityksessä lapsille tutustutaan Aurinkokunnan kohteisiin (Aurinko, planeetat, kuut, asteroidit ja komeetat), sekä Aurinkokuntamme ulkopuolella oleviin tähtijoukkoihin, kaasusumuihin, galakseihin ja avaruuden uskomattomimpiin löytöihin. Lisäksi esityksessä tutustutaan Kuurakettiin ja Avaruusukkulaan kuvien ja videoiden avulla. Esitys sisältää myös videoita ja animaatioita ja on interaktiivinen, eli kyselen paljon lapsilta esityksen aikana ja lapset saa kysellä myös.

Lopuksi olemme katsoneet pienellä matkakaukoputkella esimerkiksi ikkunasta ulos jotain kaukaista maanpäällistä kohdetta. Monelle lapselle tämä on ensimmäinen kerta kun katsovat kaukoputkella ja innostus on valtava!

Pidän myös ”Valoa pimeydestä-Syvän taivaan tähtikuvaus”-esityksiä yläkoululaisille, lukiolaisille ja aikuisille, joiden aiheena on: Miksi kaukoputkia tarvitaan ja miten ne toimii, syvän taivaan kuvaaminen; mitä tarvitaan ja miten se tapahtuu.

Tuotanto

Avaruuden arvoituksia - Kaverina Kaukoputkimies, 2020, Karisto/Otava
Rakettimatka avaruuteen - Kaverina kaukoputkimies, 2019, Karisto/Otava