Tero Hiekkalinna

 Tero Hiekkalinna Ladda en bild som kan publiceras

© Pauliina Hiekkalinna

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen innokas tähtikuvaaja ja tietokirjailija. Pidän interaktiivisia tähtiesityksiä lapsille ja kaikenikäisille.

Målgruppen för mina böcker

Lågstadium , Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Olen harrastanut tähtitiedettä 10+ vuotta ja viimeiset 5+ vuotta lisäksi tähtitaivaan kuvaamista. Minusta tuli kirjailija ikään kuin vahingossa: pidin tähtiesityksiä lapsille päiväkodeissa ja ala-asteilla, ja lopulta minua pyydettiin tekemään avaruustietokirja lapsille. Nyt kirjoja on ilmestynyt jo kolme kappaletta!

Tähtiesitys lapsille on interaktiivinen, eli keskustelen aktiivisesti lasten kanssa koko esityksen ajan. Lapset ovat aivan mahtava yleisö! Pidän tähtiesityksiä kaikenikäisille ja räätälöin esitykseni aina yleisön mukaan.

Vad jag gör under besöken

”Tutkimusmatka/Rakettimatka- avaruuteen”-tähtiesityksessä lapsille tutustutaan Aurinkokunnan kohteisiin (Aurinko, planeetat, kuut, asteroidit ja komeetat), sekä Aurinkokuntamme ulkopuolella oleviin tähtijoukkoihin, kaasusumuihin, galakseihin ja avaruuden uskomattomimpiin löytöihin. Lisäksi esityksessä tutustutaan Kuurakettiin ja Avaruusukkulaan kuvien ja videoiden avulla. Esitys sisältää myös videoita ja animaatioita ja on interaktiivinen, eli kyselen paljon lapsilta esityksen aikana ja lapset saa kysellä myös.

Lopuksi olemme katsoneet pienellä matkakaukoputkella esimerkiksi ikkunasta ulos jotain kaukaista maanpäällistä kohdetta. Monelle lapselle tämä on ensimmäinen kerta kun katsovat kaukoputkella ja innostus on valtava!

Pidän myös ”Valoa pimeydestä-Syvän taivaan tähtikuvaus”-esityksiä yläkoululaisille, lukiolaisille ja aikuisille, joiden aiheena on: Miksi kaukoputkia tarvitaan ja miten ne toimii, syvän taivaan kuvaaminen; mitä tarvitaan ja miten se tapahtuu.

Produktion

Avaruuden arvoituksia - Kaverina Kaukoputkimies, 2020, Karisto/Otava
Rakettimatka avaruuteen - Kaverina Kaukoputkimies, 2019, Karisto/Otava
Tutkimusmatka avaruuteen - Kaverina Kaukoputkimies, 2018, Karisto/Otava