Ann-Christin Antell

 Ann-Christin Antell Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal / Gummerus

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjastonhoitaja, arkeologi ja romanttisen historian kirjailija

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen turkulainen kirjastonhoitaja, arkeologi ja kirjailija. Kirjoitan Puuvillatehdas-sarjaa, joka on historiallista romantiikkaa ja sijoittuu teollistuvaan Suomeen. Sarja käsittelee myös luokkajakoa, työväen asemaa ja naisten tasa-arvoa. Kerron mielelläni näistä teemoista näyttäen esim. vanhoja valokuvia.

Minulla on kokemusta luennoimisesta, opastuksista museoissa, kirjavinkkauksista ja haastatteluista kirjastoissa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, opiskellut mm. arkeologiaa, historiaa ja luovaa kirjoittamista. Lisäksi minulla on kirjastoalan koulutus ammattikorkeakoulusta. Olen työskennellyt kirjastonhoitajana melkein 20 vuotta.

Mitä teen vierailulla?

Voin keskustella tai kertoa luovasta kirjoitusprosessista, historiallisen romaanin kirjoittamisesta, siihen liittyvästä taustatyöstä ja lähdemateriaaleista. Olen perehtynyt tarkemmin 1800-luvun Suomeen, naisten tasa-arvoon, työväen asemaan, luokkajakoon ja 1800-luvun ja 1900-luvun alun Turkuun.

Voin myös tarvittaessa järjestää työpajan historiallisen romaanin digitaalisista lähdemateriaaleista tai järjestää pienimuotoisia luovan kirjoittamisen tehtäviä.

Tuotanto

Puuvillatehtaan varjossa, 2021, Gummerus