Ann-Christin Antell

 Ann-Christin Antell Ladda en bild som kan publiceras

© Marek Sabogal / Gummerus

Turku

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kirjastonhoitaja, arkeologi ja romanttisen historian kirjailija

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen turkulainen kirjastonhoitaja, arkeologi ja kirjailija. Kirjoitan Puuvillatehdas-sarjaa, joka on historiallista romantiikkaa ja sijoittuu teollistuvaan Suomeen. Sarja käsittelee myös luokkajakoa, työväen asemaa ja naisten tasa-arvoa. Kerron mielelläni näistä teemoista näyttäen esim. vanhoja valokuvia.

Minulla on kokemusta luennoimisesta, opastuksista museoissa, kirjavinkkauksista ja haastatteluista kirjastoissa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, opiskellut mm. arkeologiaa, historiaa ja luovaa kirjoittamista. Lisäksi minulla on kirjastoalan koulutus ammattikorkeakoulusta. Olen työskennellyt kirjastonhoitajana melkein 20 vuotta.

Vad jag gör under besöken

Voin keskustella tai kertoa luovasta kirjoitusprosessista, historiallisen romaanin kirjoittamisesta, siihen liittyvästä taustatyöstä ja lähdemateriaaleista. Olen perehtynyt tarkemmin 1800-luvun Suomeen, naisten tasa-arvoon, työväen asemaan, luokkajakoon ja 1800-luvun ja 1900-luvun alun Turkuun.

Voin myös tarvittaessa järjestää työpajan historiallisen romaanin digitaalisista lähdemateriaaleista tai järjestää pienimuotoisia luovan kirjoittamisen tehtäviä.

Produktion

Puuvillatehtaan varjossa, 2021, Gummerus