Kirsi Alaniva

 Kirsi Alaniva

© Jussi Vierimaa

Turku

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen turkulainen kirjailija, jonka lokakuussa ilmestyvä lastenkirja käsittelee kuolemaan liittyviä uskomuksia eri kulttuureissa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen työskennellyt kirjoittajana yli viidentoista vuoden ajan lukuisissa eri projekteissa toimittajana, tiedottajana, käsikirjoittajana, sanataiteilijana ja kirjailijana. Olen valmistunut toimittajaksi ammattikorkeakoulun viestinnän linjalta ja suorittanut myöhemmin luovan kirjoittamisen perus- ja aineopinnot Turun yliopistossa, jossa opiskelin yleistä kirjallisuustiedettä. Olen käynyt aiemmin kirjailijavieraana  lukupiireissä ja esiintynyt sekä kirjamessuilla että yliopistolla.

Esikoisromaanini Villa Vietin linnut julkaistiin vuonna 2016 ja se voitti ilmestymistään seuraavana vuonna Tiiliskivi-palkinnon. Käsittelin teoksessa sukupolvilta toisille periytyviä traumoja sekä äitiyden ja naiseuden teemoja. Lokakuussa ilmestyy minun ja Marjo Nygårdin yhteinen lastenkirja Luutarhan tarinoita, joka käsittelee kuolemaan liittyviä uskomuksia eri kulttuureissa. Ensi kesänä (2021) ilmestyy puolestaan toinen romaanini, jonka käsikirjoitusta viimeistelen parhaillani.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni kirjoittamisesta ja lukemisesta sekä kirjoittamieni teosten teemoista: äitiydestä, naiseudesta, ruumiillisuudesta, feminismistä sekä elämän kiertokulkuun liittyvistä kysymyksistä. Olen parhaimmillani haastateltavana ja rakastan myös ääneen lukemista!

Tuotanto

Luutarhan tarinoita, 2020, Karisto
Villa Vietin linnut, 2016, Savukeidas