Kirsi Alaniva

 Kirsi Alaniva

© Jussi Vierimaa

Turku

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Turkulainen kirjailija ja toimittaja, joka rakastaa kirjoista ja kirjoittamisesta puhumista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen julkaissut kolme teosta: Tiiliskivi-palkinnolla huomioidun esikoisromaanin Villa Vietin linnut, erilaisia kuolemaan liittyviä uskomuksia käsittelevän lastenkirjan Luutarhan tarinoita sekä esseististä kerrontaa ja autofiktiota yhdistelevän romaanin Kuplat. Lisäksi olen kirjoittanut eri antologioissa julkaistuja novelleja sekä chatfiktiota, mainostekstejä, lehtiartikkeleita, kolumneja ja esseitä.

Kirjoittamisen lisäksi olen ollut vuosia suunnittelemassa ja toteuttamassa sanataideohjelmaa turkulaisille Ilmiö- ja H2Ö -festivaaleille, joiden ohjelmistoon on kuulunut mm. performanssia ja kirjoitettua tekstiä sisältävien äänimuotokuvien tuottamista sekä erilaisten kuvaa ja tekstiä yhdistävien sanataideteosten tekemistä.

Kirjoittamista ja erilaisia työpajoja olen ollut opettamassa ja ohjaamassa mm. Turun Tyttöjen Talolla, Tulva-lehden toimittajakoulussa sekä Turun yliopistolla. Viimeksi osallistuin kirjailijatutorin roolissa Turun yliopiston järjestämälle Mestarikurssille.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni kirjoittamisesta ja lukemisesta sekä kirjoittamieni teosten teemoista: äitiydestä, feminismistä, perhesuhteista, kuolemanpelosta sekä elämän kiertokulkuun liittyvistä kysymyksistä. Olen parhaimmillani haastateltavana ja rakastan myös ääneen lukemista.

Tuotanto

Kuplat, 2021, Karisto
Luutarhan tarinoita, 2020, Karisto
Villa Vietin linnut, 2016, Savukeidas