Elina Airio

 Elina Airio Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoiskirjailija, jolla jatkuva palo kirjoittaa, mutta myös tulla lähelle toista ihmistä ja jakaa hyvää.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Esikoiskirjailija ja kirjoittaja (Metsässä juoksee nainen. 03/2022, Gummerus). Opiskellut kirjoittamista kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalla 2018-2020 sekä kirjoittajalinjan jatkopajassa 2020-2022.

Janoan kirjoittaa ja ympäröidä itseni kirjoittamisen sekä lukemisen mahdilla; mikä mielekkäämpää kuin päästä jakamaan se kuulijoiden, kyselijöiden, lähelle tulevien kanssa. Esiintyjänä aloittelija, mutta rohkea ja halukas. Olen lämminhenkinen ja puhelias, aito myös.

Puhun mielelläni teoksen kirjoittamisesta / kirjoittamisesta ja sen opiskelusta ylipäänsä, oman elämän sammioista ammentamisesta kirjoituksiinsa; pystyn myös käsittelemään sosiaalialan teemoja, joista esikoisteokseni kertoo.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua toki mistä hyvänsä aiheesta, mutta lämpimimmin ja vuolaasti kertoisin kirjoittamisesta, sen toteuttamisesta arjen keskellä ja öisin. Tahdon purkaa kirjoittamiseen liittyvää mystifiointia ja tuoda sitä lähemmäs arkea; kirjoittaminen saa tapahtua missä vain, milloin vain, millä hyvänsä keinoilla. Voin puhua teoksen tekemisestä ja kirjoittamisen opiskelusta. Voin puhua myös sosiaalialasta ja empatiasta, joiden aihepiireissä esikoisteokseni elää. Sydäntäni lähellä ovat naiset ja naisten elämä varsinkin Suomen segregoituneilla työmarkkinoilla; myös tästä teemasta voin puhua.

Tuotanto

Metsässä juoksee nainen, 2022, Gummerus kustannus.