Elina Airio

 Elina Airio Ladda en bild som kan publiceras

Helsinki

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Esikoiskirjailija, jolla jatkuva palo kirjoittaa, mutta myös tulla lähelle toista ihmistä ja jakaa hyvää.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Esikoiskirjailija ja kirjoittaja (Metsässä juoksee nainen. 03/2022, Gummerus). Opiskellut kirjoittamista kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjalla 2018-2020 sekä kirjoittajalinjan jatkopajassa 2020-2022.

Janoan kirjoittaa ja ympäröidä itseni kirjoittamisen sekä lukemisen mahdilla; mikä mielekkäämpää kuin päästä jakamaan se kuulijoiden, kyselijöiden, lähelle tulevien kanssa. Esiintyjänä aloittelija, mutta rohkea ja halukas. Olen lämminhenkinen ja puhelias, aito myös.

Puhun mielelläni teoksen kirjoittamisesta / kirjoittamisesta ja sen opiskelusta ylipäänsä, oman elämän sammioista ammentamisesta kirjoituksiinsa; pystyn myös käsittelemään sosiaalialan teemoja, joista esikoisteokseni kertoo.

Vad jag gör under besöken

Voin puhua toki mistä hyvänsä aiheesta, mutta lämpimimmin ja vuolaasti kertoisin kirjoittamisesta, sen toteuttamisesta arjen keskellä ja öisin. Tahdon purkaa kirjoittamiseen liittyvää mystifiointia ja tuoda sitä lähemmäs arkea; kirjoittaminen saa tapahtua missä vain, milloin vain, millä hyvänsä keinoilla. Voin puhua teoksen tekemisestä ja kirjoittamisen opiskelusta. Voin puhua myös sosiaalialasta ja empatiasta, joiden aihepiireissä esikoisteokseni elää. Sydäntäni lähellä ovat naiset ja naisten elämä varsinkin Suomen segregoituneilla työmarkkinoilla; myös tästä teemasta voin puhua.

Produktion

Metsässä juoksee nainen, 2022, Gummerus kustannus.