Kirjailijavierailujen ja työpajojen hinnasto

Vierailujen ja työpajojen palkkioihin lisätään Lukukeskuksen palvelumaksu sekä mahdolliset matka- ja majoituskulut, striimauspalkkio ja päiväraha. Kaikki hinnastot ovat ohjehinnastoja ja saattavat vaihdella esiintyjästä riippuen.

Kirjailijan esiintyminen

Kirjailijavierailu 275 € (kesto noin 1 tunti, esim. 45 min + yleisökeskustelu/kysymykset)

Oman tekstin ääneen lukeminen 165 € (max. 30 min)

Työpajat

Tarjolla on runsaasti kirjoitustyöpajoja aikuisille eri teemojen ympäriltä. Kysy lisätietoja: kirjailijavierailupalvelu@lukukeskus.fi.

Muut vierailut

Kaipaatko esiintyjää esimerkiksi yksityistapahtumaan, lukupiirin vieraaksi, asiantuntijapuhujaksi tai paneelikeskusteluun? Lukukeskus välittää kirjallisuuden ja kirjoittamisen ammattilaisia puhujiksi eri tilaisuuksiin niin työpaikoille, yksityistilaisuuksiin, lukupiireihin, paneelikeskusteluihin kuin kulttuuritapahtumiin.

Asiantuntijaluennot alkaen 385 €
Messuhaastattelut ja paneelikeskustelut alkaen 150 €

Hinta räätälöidään esiintyjän kanssa tilanteen keston ja luonteen mukaan.

Striimaus

Jos vierailu striimataan, kirjailijan palkkioon (alk. 275 €) lisätään 50% korotus. (6.9.2023 alkaen)

Striimaus tarkoittaa yleisölle esitettävän kirjailijavierailun kanssa samaan aikaan tapahtuvaa esityksen suoratoistoa muualla olevalle yleisölle vierailun tilaajan toimesta.

Lukukeskuksen striimausehtoihin ei sisälly esityksen tallentaminen. Kirjailija ja tilaaja voivat sopia mahdollisesta tallentamisesta ja sen ehdoista ja kustannuksista erillisellä yhteisellä sopimuksella.

Lukukeskuksen palvelumaksu

• yksi tai kaksi esiintymistä samana päivänä 70 €
• kolme tai useampi esiintymistä samana päivänä 80 €
• kahden päivän vierailusta 90 €
• kolmen päivän vierailusta 100 €
• neljän päivän vierailusta 120 €
• viiden päivän vierailusta 130 €

Palvelumaksua vastaan Lukukeskus neuvottelee esiintymisestä kirjailijan ja tilaajan kanssa ja tekee sopimukset. Lukukeskus laskuttaa vierailun kustannukset järjestäjältä yhdellä laskulla. Laskuun lisätään mahdolliset matka- ja majoituskulut ja päiväraha. Matkajärjestelyistä vastaa tilaaja tai esiintyjä.

Jos laskutamme vierailusta useampaa tahoa, perimme 10 € laskutuslisän laskua kohden.

Peruutusehdot

Mikäli esiintyminen peruuntuu kirjailijasta riippumattomasta syystä myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta, kirjailijalle korvataan puolet sovitusta palkkiosta. Tilaajalta laskutetaan myös jo syntyneet kustannukset, mm. matkakulut ja palvelumaksu.

Suosittelemme ostamaan kaikkiin matkalippuihin peruutusturvan.

Mikäli esiintyminen peruuntuu force majeur -syistä (esim. kirjailijan sairastuminen, kokoontumisrajoitus), Lukukeskus pyrkii järjestämään vierailun toisena ajankohtana tai etsimään tilaisuuteen toisen esiintyjän. Mikäli korvaavaa esityskertaa ei ole mahdollista järjestää, ei kummallekaan osapuolelle synny oikeutta laskuttaa peruutetusta tapahtumasta.