{ Tanssiva Karhu }
Tanssiva Karhu -runopalkintoehdokkaita

Tanssiva Karhu -runopalkintoehdokkaita

Vuoden 2018 Tanssiva Karhu-palkintoehdokkaissa on mukana runoilijoita, jotka ovat tilattavissa esiintymään Lukukeskuksen tilaajapalvelusta.

Tanssiva Karhu-raadin perusteluja:

Riina Katajavuori: Maailma tuulenkaatama (Tammi)

”Riina Katajavuoren kokoelma on lempeä ja maanläheinen, leikkivä ja tanssiva mutta kysyy keskeisiä kysymyksiä maapallostamme, sen ihmisistä ja heidän historioistaan…”

 Susinukke Kosola: Varisto (omakustanne)

”Susinukke Kosola on kirjoittanut Variston käsin: mustalla ja punaisella tussilla, tikkukirjaimilla ja kaunistelemattomalla kaunolla. Näillä visuaalisilla keinoilla Kosola synnyttää lukukokemuksen, jossa paperilta välittyy runoesitys, näkyy sen esittäjän äänenpainot ja dramaattiset tauon paikat…”

 Eino Santanen: Yleisö (Teos)

”Eino Santasen säe havainnoi ihmistä koomisen etäisyyden päästä, alati kehittyvän tekniikan, somen ja rahan armoilla. Ihminen on vakavassa ahdingossa, mutta loputtoman toisteinen säe on koominen ja vapauttava. Tarkkuudessaan se on ylivertainen ja ennennäkemätön…”

 Suvi Valli: Spiraali (Otava)

”Suvi Valli liikuttaa Spiraalissa erilaisia olevaisia pitkin maan pintaa. Lauseet ovat askeleita. Matkaa taitetaan rivi riviltä, mutta eteneekö se? Vallille liike on neuvottelemista. Hän ei harpo vaan tutkii niin tarkasti sanoihin kertyneitä merkityksien kerrostumia, että lukija pysähtyy mielellään havaintojen äärelle….”

Tanssiva Karhu on Ylen korkeatasoiselle kotimaiselle runoteokselle jakama palkinto. Voittaja julkistetaan 4.7.2018 Kajaanin Runoviikoilla.

Lisää runoilijoita ja kirjoittamisen ammattilaisia löydät palvelustamme.

Kozlov
Daniil

Varsinais-Suomi

Olen toiminut kirjallisuuden kentällä monipuolisesti, niin kustantajana kuin esiintyvänä runoilijanakin. Koska kirjoitan runoutta, en osaa kuvailla sitä. Jos osaisin, niin…

Tutustu kirjailijaan

Suvi
Valli

Keski-Suomi

Olen julkaissut kolme runokokoelmaa, ja ensimmäinen käännökseni (saksalaisen J.G. Seumen matkakirja “Kesä 1805”) ilmestyy Poesialta elokuussa 2018. Olen esiintynyt runoilijana,…

Tutustu kirjailijaan

Riina
Katajavuori

Riina Katajavuori

Uusimaa

Julkaisin esikoisteokseni 23-vuotiaana ja siitä pitäen olen ollut ammattikirjailija. Työskentelen neljälle eri kustantamolle. Kirjoitan monipuolisesti eri lajeja: runoutta, romaaneja, novelleja,…

Tutustu kirjailijaan