{ Höstnyheter }
2019

2019

Elever i alla åldrar kan ha nytta och nöje av att få träffa en livslevande författare som berättar om hur just hens skrivprocess sett ut och vad hens nya bok berättar om, läsaptiten växer medan man läser, men många kan behöva en första impuls för att ta tag i boken. Lärare och författare kan göra mycket tillsammans, författare är de bästa bokpratarna, för elever, men varför inte också för föräldrar på skolornas föräldramöten?

Aktuella författare i höst är till exempel

Kaj Korkea-aho och Ted Forsström som gett ut sin tredje Zoo-bok om Atlas och andra åttondeklassister.

Monica Vikström-Jokela ger ut en The Breakfast Club i bokform, om att vara tillsammans på läger i yttersta skärgården. Hur är det att tvingas vara tillsammans, avskilda i tid och rum?

Hanna Lundströms vardagspoesi kretsar kring festligt strössel, men också diskbänksromantik och naturdikter för familjens yngsta. Lundström arbetar också som modersmålslärare.

Annika Sandelin och Linda Bondestam har gett ut ännu en bok tillsammans, nu om en av livets stora gåta: Hur kan någon som nyss levde plötsligt vara borta? Ett uppskattat radarpar som gått genom mycket tillsammans.

Carina Wolff-Brandt kommer i dagarna ut med en ny Kalle Knaster-bok. Carina är en van författargäst i skolor.

Karin Erlandsson har kommit ut med del 3 och 4 i sin serie om Ögonstenen, Bergsklättaren och segraren. Erlandsson stormtrivs med sina romangestalter och hon sammanför gärna barn och ungdomar med dem också i klassrummet.

Ellen Strömberg skriver om klåda i många olika bemärkelser. Strömberg arbetar med många genrer, förutom romaner, driver hon bloggen Blejk, Fejt och Fab, och arbetar med ordkonst.

Sanna Tahvanainen fortsätter sin serie om historiska kvinnor med romanen Körsbär i snön. Tahvanainen talar gärna om hur man väcker historien till liv. Hon har en särskild relation till drottning Victoria, Coco Chanel och Sylvia Plath.

Malin Klingenberg har något att ge envar, Älgflickan beskriver hur det är att vara i brytningen mellan lågstadiet och högstadiet. Fisens liv är en empatisk gestaltning av en undanskymd kroppsfunktion?

Ellen
Strömberg

Pohjanmaa

Jag har drömt om att skriva böcker sen jag var liten, men drömmen har samsats med drömmar om annat, drömmar… ...

Tutustu kirjailijaan

Linda
Bondestam

Uusimaa

Jag är en illustratör som tecknat över 20 bilderböcker. Jag har jobbat med flera olika författare, bl.a. Annika Sandelin, Stella… ...

Tutustu kirjailijaan

Hanna
Lundström

Uusimaa

Jag är en poet som älskar alla slag av texter. Jag skriver för dem som är små, men hoppas på… ...

Tutustu kirjailijaan

Kaj
Korkea-aho

Uusimaa

Mitt yrkesliv balanserar på två ben: skrivande och humor. När jag skriver gör jag det ofta i form av romaner,… ...

Tutustu kirjailijaan

Sanna
Tahvanainen

Nyland

Jag är fri författare som är bosatt i Helsingfors. Debuterade med en diktsamling när jag var 19 år och har… ...

Tutustu kirjailijaan

Karin
Erlandsson

Ahvenanmaa

Det tog femton år för mig att skriva min debutroman, Minkriket. Jag fick inte ihop slutet. Men sen har det… ...

Tutustu kirjailijaan

Malin
Klingenberg

Pohjanmaa

Jag har byrålådor som svämmar över av lappar med berättelser, sprängfyllda packlårar med dag- och anteckningsböcker, disketter jag inte längre… ...

Tutustu kirjailijaan

Annika
Sandelin

Uusimaa

Jag debuterade tillsammans med Stella Parland 1999 och har sedan dess skrivit flera böcker, varav de flesta för barn. Periodvis… ...

Tutustu kirjailijaan

Monica
Vikström-Jokela

Uusimaa

Att skriva böcker är min favorithobby. Jag arbetar som redaktör och gissör vid den svenska barnredaktionen på Yle. Jag är… ...

Tutustu kirjailijaan

Carina
Wolff-Brandt

Uusimaa

Jag är en positiv, levnadsglad författare som skriver böcker som barnen blir glada av. Jag skriver inte om samhälleliga problem… ...

Tutustu kirjailijaan