Mikko With

 Mikko With Lataa painokelpoinen kuva

© Elsa With

Oulu

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa:Yli 12-vuotiaille suunnattu nuortenkirjani Saakelin satanen ilmestyi keväällä 2021. Kirja on saanut paljon myönteistä palautetta ja se oli Topelius-palkintoehdokkaana.

Tositapahtumiin perustuva esikoiskirjani Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta (2019) alkaa vaimoni syöpädiagnoosista ja päättyy hänen kuolemaansa kahdeksan vuotta myöhemmin. Kirja on ollut esillä lukuisissa medioissa.

 

Olen ollut kirjoistani puhumassa Helsingin kirjamessuilla. Esikoiskirjastani olen lisäksi käynyt  keskustelemassa useissa eri yhdistysten tilaisuuksissa. Tykkään esiintyä ja nuoremman yleisön kanssa uskon omaavastani opettajan pedagogisesta pätevyydestä olevan hyötyä.

Mahdollisia teemoja vierailuihin: “Miten kirjoitan”, Saakelin satasen teemat (“saako tehdä väärin jos syy on hyvä” jne.), syöpä vierellä kulkijan näkökulmasta, yleinen keskustelu kirjoistani, Satasen jatko-osien ideointi…

Mitä teen vierailulla?

Jos esimerkiksi koululuokka on lukenut Saakelin satasen:
Kirjan teemojen käsittely keskustelemalla, kirjan henkilöiden esittely, "mistä sain idean kirjaan ja miten kirjoitin", kirjan rakenteen esittely (excel taulukko löytyy!), kirjan mahdollisten jatko-osien ideointi yhdessä nuorten kanssa.

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta / mahdollisia teemoja:
- Alustus siitä, minkälaista syöpäarki oli ja tähän liittyvä keskustelu/kysymykset. Vaikeasta aiheesta huolimatta olen valmis vastaamaan hankaliinkin kysymyksiin.
- Terveydenhoito omaisen näkökulmasta (jos yleisönä esim. sote-alan opiskelijoita).
- Miten tein blogiteksteistä, epikriiseistä ja omista teksteistä yhtenäisen kirjan.
- "Mitä tapahtui kirjan lopun jälkeen"

Tuotanto

Saakelin satanen, 2021, Myllylahti
Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta, 2019, Myllylahti