Mikko With

 Mikko With Lataa painokelpoinen kuva

© Elsa With

Oulu

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjoittanut sekä nuorille että aikuisille. Olen luonteva ja rento esiintyjä, joka osaa ottaa kohdeyleisönsä huomioon.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Nuortenkirjasarjani sisältää kaksi osaa: Saakelin satanen (2021) ja Saakelin sieppaus (2023). Kirjat ovat saaneet paljon myönteistä palautetta, ja Saakelin satanen oli Topelius-palkintoehdokkaana. Kirjat on suunnattu nuorille (12+) ja niille, jotka muistavat millaista oli olla nuori. Näistä tykkää sekä vähemmän lukevat nuoret, että paljon lukevat aikuiset!

Esikoiskirjani Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta (2019) alkaa vaimoni syöpädiagnoosista ja päättyy hänen kuolemaansa kahdeksan vuotta myöhemmin. Kirja on ollut esillä lukuisissa medioissa. Olen ollut kirjoistani puhumassa mm. kirjamessuilla, eri yhdistysten tilaisuuksissa ja kouluissa.

Tykkään esiintyä ja nuoremman yleisön kanssa uskon omaavastani opettajan pedagogisesta pätevyydestä olevan hyötyä. Mahdollisia teemoja vierailuihin: “Kuinka kirjani syntyivät”, kirjojen teemat, syöpä vierellä kulkijan näkökulmasta, yleinen keskustelu kirjoistani, Saakeli-sarjan jatko-osien ideointi…

Mitä teen vierailulla?

Koululuokka: Kirjan teemojen käsittely keskustelemalla, kirjan henkilöiden esittely, "mistä sain idean kirjaan ja miten kirjoitin", kirjan rakenteen esittely (excel taulukko löytyy!), kirjan mahdollisten jatko-osien ideointi yhdessä nuorten kanssa. Voidaan ideoida tunnin ohjelma yhdessä, mielelläni muokkaan esitystä toivottuun suuntaan (esimerkiksi sen pohjalta, onko yleisö lukenut kirjani)!

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta / mahdollisia teemoja: - Alustus siitä, minkälaista syöpäarki oli ja tähän liittyvä keskustelu/kysymykset. Vaikeasta aiheesta huolimatta olen valmis vastaamaan hankaliinkin kysymyksiin.
- Syöpä omaisen näkökulmasta
- Miten tein blogiteksteistä, epikriiseistä ja omista teksteistä yhtenäisen kirjan.
- "Mitä tapahtui kirjan lopun jälkeen"

Tuotanto

Saakelin sieppaus, 2023, Myllylahti
Saakelin satanen, 2021, Myllylahti
Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta, 2019, Myllylahti