Mika Wickström

 Mika Wickström Lataa painokelpoinen kuva

© Markko Taina

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen liikuntaharrastuksille jo varhain lapsena altistunut kirjailija. Se ilmenee myös osassa tuotantoani.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Aloitin nuortenkirjailijana ja prosaistina 1990-luvulla, ja kuusi ensimmäistä kirjaani olivatkin romaaneja. Sain ensimmäisen tilaustyöni Suomen urheilumuseolta, kun olin voittanut hieman aiemmin romaanillani vuoden parhaan urheilukirjan palkinnon.

Sen jälkeen olen kirjoittanut lukuisia muitakin tietokirjoja tilauksesta, mutta myös lasten- ja nuortenkirjoja sekä proosaa. Vuosien varrella olen löytänyt itseni erilaisista poikien lukemista edistävistä hankkeistakin, mutta yhtä vilpittömästi haluan edistää tyttöjen ja muun sukupuolisten, maahanmuuttajien ja pakolaisten tai kaikenikäisten lukuharrastusta.

Tekemistäni vierailuista kerron lisää kohdassa “Mitä teen vierailuilla?”

Mitä teen vierailulla?

Kunnioitan tilaajan toivetta luennon/vierailun sisällöstä. Pienempien lasten kanssa esitys etenee usein dialogi, koska he ovat innokkaita kyselemään. Yläkoululaisten kanssa tilaisuus etenee yleensä luennointina, mutta kohtaaminen elävöityy kummasti, jos esimeriksi vierailu eteneekin haastatteluna ja koululaisten omilla kysymyksillä.

Useimmiten olen käynyt puhumassa kirjailijantyöstä ja omista kirjoistani tai siitä, miten kirjani ovat syntyneet - joskus on pyydetty myös "Aiotko kirjailijaksi?" -tyyppisiin tilaisuuksiin, jolloin olen toiminut eräänlaisena kokemusasiantuntijana. Myös kirjojen kirjoittamisesta yleensä (millainen on koko prosessi) olen käynyt puhumassa.

Tuotanto

Uusimmat kirjat
Linda, Linda!, Aviador, 2022
Mörkö-Marko, Arktinen Banaani, 2021
Poron voimalla - Napapiirin jalkapallon historia, Karisto, 2020


Kattava lista tuotannosta Wikipedian kautta

Kirjoitin koulujen Lukuliike-hankkeeseen aamunavauksen lapsille keväällä 2021, linkki alla.