Kristiina Vuori

 Kristiina Vuori Lataa painokelpoinen kuva

© D.R.

Järvenpää

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Haastattelut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjailijana suurin intohimoni on historialliset romaanit ja ennen kaikkea menneisyyden naisten elämänkohtalot.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen koulutukseltani tiedottaja ja copy writer. Yli 20 vuotta vierähti markkinoinnin ja viestinnän parissa kunnes vuonna 2008 kirjoitin ensimmäiset sanat esikoiskirjaani Näkijän tytär. Vuonna 2012 debytoin kirjailijana ja seuraavan vuoden elokuussa irtisanouduin palkkatyöstäni ja heittäydyin vapaaksi kirjailijaksi.

Kirjoitan romaaneja Suomen historiasta, lähinnä keskiajasta, myös renessanssin ja barokin naiselämät kiinnostavat. Ensimmäiset neljä kirjaani liputtavat iloisesti romanttisen historiaviihteen puolesta, viidennestä romaanista eteenpäin kynäni on vakavoitunut ja keskiöön ovat nousseet oikeasti eläneet rohkeat naiset, heidän arkielämänsä, toiveensa, pelkonsa, haasteensa ja mahdollisuutensa. Kun kerron yhden naisen elämänkohtalosta, kerron samalla aikakaudesta, sen tavoista, uskonnosta ja kulttuurista. Kaikkien teosteni pohjana on vankka taustatyö ja tinkimätön intohimo historiaa kohtaan.

Mitä teen vierailulla?

Voin luennoida tai kertoa vapaasti kirjoittamisesta, yhteistyöstä kustantamon kanssa ja yleisesti kirjailijan arjesta 2000-luvun Suomessa ja eritoten historiallisen romaanin taustoituksesta, haasteista ja iloista. Puheeni sivuaa myös usein menneisyyden naisten elämää niinä vuosisatoina, joita käsittelen teoksissani.

Tuotanto

Tuotantoni löydät Tammen sivuilta alla olevan linkin kautta.