Michaela von Kügelgen

 Michaela von Kügelgen Lataa painokelpoinen kuva

© Niklas Sandström / Förlaget

Helsinki

Bokprat
Festtal
Föreläsningar
Författarbesök
Intervjuare / konferencier
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Inspirerande samtal om skrivprocess och kreativitet.

Kirjojeni kohderyhmä

Gymnasium , Högstadium , Vuxna

Kuvaus

När jag var fem år bestämde jag mig för att jag en dag skulle bli författare, tjugofem år senare fick jag hålla min debutroman i handen. Skrivandet har alltid funnits med mig och jag mår allra bäst när jag får skriva.

Själv läser jag brett från olika genrer, men vill helst skriva bladvändare och underhållning. Alltså böcker som kan läsas av vem som helst när som helst, med minsta möjliga motstånd. Jag älskar känslan av att bli totalt uppslukad av det jag läser och det är precis det jag hoppas att mina böcker bjuder på till läsarna.

När jag inte skriver böcker skriver jag artiklar som frilansjournalist, funderar på frilansande och skrivprocess i min blogg eller andas några varv på yogamattan.

Mitä teen vierailulla?

Hur fungerar den kreativa skrivprocessen? Hur många gånger måste man skriva om en text för att den ska bli bra? Jag är själv en författare som skriver om, flera gånger, och redigerar mycket. Det är slitsamt men belönande.

Under besöken pratar jag gärna om skrivprocess och kreativitet. Var ska man börja? Hur ska man komma igång? Eller hur ska man våga ta tag i sin skrivdröm? Vi kan göra korta skrivövningar tillsammans för att väcka kreativiteten.

Jag pratar också gärna om hjärtesorg, prestationskrav och ångesten kring att bli vuxen. Allt det här på svenska, finska eller engelska. Eller varför inte också på spanska eller tyska.

Tuotanto

Nationen – En underhållningsroman, Förlaget 2020
Vad heter ångest på spanska?, Förlaget 2017
Människohundarna – 12 röster, antologi, Förlaget 2017