Jenna Viro

 Jenna Viro

© Meri Björn

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Nuoren tekijän näkemyksiä ja kokemuksia kirjallisuudesta. Rakkaus kirjallisuuteen on keskeisintä. Muistutetaan myös sen kiinnostavuudesta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen 23-vuotias helsinkiläinen taiteentekijä. Opiskelen kirjallisuudentutkimusta ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa. Julkaisin esikoiskirjani Tuhkimoleikkaus keväällä 2023. Se käsittelee muun muassa kauneusleikkauksia, performatiivisuutta ja sukupuolirooleja.

Julkaisun jälkeen olen työskennellyt teoksen kokeellisen äänikirjan parissa, johon sain Koneen säätiöltä apurahan. Olen tehnyt äänikirjaa palkitun säveltäjän Sanna Salmenkallion kanssa yhteistyössä. Olemme koettaneet laajentaa ymmärrystä äänikirjasta kuitenkaan tekemättä radioteatteria, joka yleisessä diskurssissa tuntuu olevan ensimmäinen suunta, johon mennä. Äänikirja on äänikirjapalveluissa toukokuun lopulla.

Valmistaudun esityksiin aina huolellisesti ja yksittäisesti. Esiintyjänä olen lähestyttävä, selkeä ja innostunut.

Also available in English. If you have any questions, please don’t hesitate to send them to me.

Mitä teen vierailulla?

Tulen mielelläni puhumaan niin kirjoittamisesta, kirjallisuudesta, lukemisesta kuin äänikirjoista. Olen erityisen kiinnostunut taideteosten muodosta, teosten eettisistä kysymyksistä ja uusien ilmaisujen löytämisestä. Minulla on paljon sanottavaa kirjallisuudesta, sen tilasta kuin lukemisesta.

Halutessa voin puhua kirjallisuudesta myös taidefilosofisesta näkökulmasta. Voin myös tulla puhumaan omasta kasvustani kirjoittajana tai teokseni synnystä. Tilaaja voi kertoa toiveistaan. Sovitan niihin mielelläni esiintymiseni.

Työpajoilla voimme tutkia erilaisten kirjallisten keinojen vaikutusta samaan tekstiin tai pohtia teosten eettisiä kysymyksiä, esimerkiksi representaation ja moraalittomiksi miellettyjen aiheiden käsittelyn näkökulmasta.

Tuotanto

Tuhkimoleikkaus, 2023, Kosmos