Heikki Valkama

 Heikki Valkama Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Heikki Valkama japanilaisen kulttuurin asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Hänen dekkarinsa Pallokala palkittiin vuoden esikoisdekkarina vuonna 2018. Se on saanut jatkoa Laserjuuri (2018) ja Tulikukka (2019). Valkama on käsikirjoittanut sekä kääntänyt Japanista nuorten suosimia manga-sarjakuvia. Valkama on myös vetänyt kirjoittajakoulutuksia, luennoinut journalismista ja kouluttanut kirjoittajia laajasti. Lisäksi hän on luennoinut japanilaisesta kulttuurista, vetänyt haastatteluja ja juontanut sekä järjestänyt erilaisia tapahtumia. 1990-luvun lopulla hänet tunnettiin dj Salarymanina. Hän työskentelee Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa sisältöpäällikkönä ja on entinen Imagen, Mondon ja Ylioppilaslehden päätoimittaja.

Mitä teen vierailulla?

Erikoisalaani ovat kirjoittamiskolutukset, ideointityöpajat ja erilaiset kurssit kirjoittamiseen liittyvissä asioissa. Olen luennoinut ja vetänyt työpajoja aina kaunokirjallisuudesta ja journalismista verkkokirjoittamisen perusteisiin, tekstin aloittamiseen ja esimerkiksi otsikointiin.

Kerron mielelläni myös kirjailijan työstä. Myös Japanin kulttuurin, arjen ja yhteiskunnan avaaminen onnistuu. Kerron kirjoistani kerrottaessa mielelläni myös Japanista.

Muita aiheita: Dekkarien kirjoittaminen, manga-käsikirjoittaminen, kirjoittaminen, kirjailijan työ, toimittajan työ, televisiotyö.

Tuotanto

Tulikukka (dekkari, Tammi 2019)
Laserjuuri (dekkari, Tammi 2018)
Pallokala (Gastrodekkari, Tammi 2017)
Vartijat - suomalainen mangasarja. Osat 1-3 Tammi/Sangatsu Manga + neljäs osa keväällä 2019
Sushikirja - Supisuomalaisesta perijapanilaiseen (Teos, 2011)
Tokio, Mondo matkaopas, Image, 2010, Siru Vallealan ja Eija Niskasen kanssa
Umami - Japanilainen ruokakulttuuri (Teos, 2007)
Miika Pölkin kanssa Sukelluskirja (Image Kustannus 2006)
Mallioppilas (Edita 2003)
Bileet Tornissa, keskustelukirja (WSOY 2002)