Mari Vainio

 Mari Vainio Lataa painokelpoinen kuva

© Satu Mali

Porvoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokenut hiljaisuuden tulkki

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tehnyt työtä toimittajana parikymmentä vuotta ja ohjannut hiljaisuuden retriittejä, hiljaisuuden päiviä ja hetkiä n. kymmenen vuotta. Lisäksi ohjaan luovaa kirjoitusta, joogaa ja toimin ratkaisukeskeisenä valmentajana. Ihmisten äärellä olo, kommunikointi heidän kanssaan on itselleni luonnollinen osa elämääni. Nämä kaikki asiat yhdistyivät kirjaksi “Antaudu hiljaisuudelle”.

Olen toimittajana ja kirjailijana kirjoittanut hiljaisuudesta paljon. Hiljaisuuden levossa saa vain olla itsensä äärellä. Hiljaisuudessa elämä avautuu uudella tavalla, kuljettaa kuulemaan sen mikä on merkityksellistä juuri nyt. Olen toiminut puhujana vuosia ihmisten edessä. Se on minulle luontainen tapa jakaa elämää yhdessä.

Mitä teen vierailulla?

Voin luennoida hiljaisuudesta, keskustella hiljaisuuden vaikutuksesta elämään tai pitää kirjaani liittyviä työpajoja. Luen mielleäni kirjasta otteita, joita voin avata kuulijoille.

Kaikki kohtaamiset koostuvat hiljaisuuden ajatuksista, siitä mitä se on tai mitä se voisi arjessa olla. Hiljaisuutta voi avata mm. eri sanojen kautta, joita käytin myös Antaudu hiljaisuudelle-kirjassani; kaipaus, lepo, oleminen, leikki, meditaatio, siemen, unelma jne. Kirjaani haastattelin eri henkilöitä, mm. kuvataiteilija Nanna Susia, säveltäjä Pekka Kuusistoa, Hietaniemen hautausmaan vahtimestaria Hannu S. Ahoa ja monia muita. Voin lukea myös heidän ajatuksiaan kirjasta ja välittää tapahtumissa heidän kanssaan käymieni keskustelujen kokemuksia.

Hiljaisuuden äärellä voin ohjata kirjailijavierailujen aikana myös läsnäoloharjoituksia ja meditaatioita ja antaa näin lyhyen kosketuksen hiljaisuuden hoivasta. Tarvittaessa voin ohjata jokaisen omia hiljaisuuden sanoja myös luovan kirjoituksen avulla. Toivon voivani kuljettaa ihmisiä itsensä äärelle, levon kokemuksiin, joista on toivottavasti iloa myös arjessa.

Tuotanto

Antaudu hiljaisuudelle / Kirjapaja, 2024

Taustalla työ mm. Historia- lehden päätoimittajana, Taitaja-lehden päätoimittajana + lukuisia artikkeleita eri lehtiin eri aiheista. Olen lähes 100 % keskittynyt haastattelemaan ihmisiä ja näin myös siinä tehtävässä asettumaan heidän äärelleen. Tällä hetkellä koulutan myös tulevia hiljaisuuden ohjaajia Hiljaisuuden hoivaa- ohjaajakoulutuksessa.