Mari Uusivirta

Tampere

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toimittaja ja tietokirjailija valmiina kohtaamaan erilaisia yleisöjä. Aiheina aktivismi, journalismi ja luotettava tiedonhankinta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Vapaa toimittaja ja kirjailija Tampereelta. Juttujani on voinut vuosien varrella lukea esimerkiksi Docventuresin verkosta, Kauppalehdestä, Helsingin Sanomista ja lukiolaisten lehdestä Improbaturista. Käsittelen työssäni yhteiskunnallisia ilmiöitä ja tasa-arvon teemoja. Vuonna 2020 ilmestyi Eveliina Koskirannan kanssa kirjoittamani Vaikuta! Maailmanparantajien kirja (S&S). Kirja kertoo nuorista aktivisteista, jotka muuttavat maailmaa erilaisin keinoin. Mukana muun muassa transaktivisteja, antirasisteja ja ilmastoaktivisteja, taiteilijoita, yrittäjiä ja keksijöitä. Olen myös yksi Wahlroos – epävirallinen elämäkerta -teoksen (Into 2013) kirjoittajista. Journalistina tärkein tehtäväni on kuunnella muita ja jakaa heidän näkökulmiaan. Pidän puhumisesta niin yleisön edessä kuin kupillisen äärellä. Olen muun muassa luennoinut, tehnyt kouluvierailuja osana Faktana kiitos -kiertuetta ja osallistunut paneeleihin.

Mitä teen vierailulla?

Puhun 2020-luvun aktivismista ja aktivismin keinoista sekä maailman muuttamisesta. Lisäksi aiheitani ovat tietokirjailijan ja toimittajan työ, lukemisen merkitys ja luotettavan tiedonhankinnan tärkeys. Minulta onnistuvat niin paneelikeskustelut, luennot, haastattelut kuin työpajatkin – virtuaalisesti tai paikan päällä!

Tuotanto

Vaikuta! Maailmanparantajien kirja (Eveliina Koskirannan kanssa), 2020, Kustantamo S&S
Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta (yhdessä työryhmän kanssa), 2013, Into