Käpykolon väkeä -työpaja

 Käpykolon väkeä -työpaja Lataa painokelpoinen kuva

© Otto Virtanen

Helsinki

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Taiteilijapari ohjaa lapset kiehtovaan miniatyyrimaailmaan.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Leena Parkkinen (s. 1979) kuuluu sukupolvensa palkituimpiin ja menestyneimpiin kirjailijoihin. Hän on saanut arvostetun Arvid Lydecken -palkinnon, ja hänen kirjojaan on ilmestynyt 12 maassa. Parkkinen myös opettaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Hän on harrastanut miniatyyreja, taidetta ja käsitöitä lapsesta asti sekä opiskellut Turun Taideakatemiassa.

Zagros Manuchar (s. 1990) on irakilaissyntyinen elokuvantekijä ja taiteilija, joka on valmistunut maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Hänen töitään on esitetty kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, näyttelyissä ja kulttuuri-instituuteissa. Teoksissaan Manuchar on käsitellyt lapsuuden tematiikkaa, ja hän myös opettaa lapsille ja nuorille taidetta. Käpykolon väkeä on hänen ensimmäinen lastenkirjansa. Hän rakasti lapsena erityisesti Pinokkiota.

Olemme tehneet yhdessä työpajoja päiväkotiryhmille ja pienille koululaisille. Työpajoissa leikimme, luemme, askartelemme ja toteutamme miniatyyriesineitä.

Mitä teen vierailulla?

Työpajassa Käpykolon väkeä -kirjan tekijät kuvataiteilija Zagros Manuchar ja kirjailija Leena Parkkinen opastavat lapsia ja lapsenmielisiä miniatyyriesineiden tekoon.

Kielet: suomi, englanti, kurdi.

Tutustutamme vierailun aikana katsojat kirjan maailmaan ja näemme kirjassa esiintyvät hahmot kuten Paju-oravan. Työpajan aikana teemme miniatyyrikirjoja, miniatyyrikasveja (esim anopinkieli), korvakoruja, matkalaukkuja ja muita minimaailmaan sopivia esineitä.

Meillä on paljon kokemusta monikulttuurisista työpajoista ja saamme osallistutettua niitäkin lapsia, jotka eivät ole koskaan tutustuneet kirjoihin. Meillä on myös kirjaan liittyvä suosittu taidenäyttely, jonka voi toteuttaa moniin eriin tiloihin sopivana.

Tuotanto

Käpykolon väkeä : Syysvieras, 2023, Tammi