Aino-Mari Tuuri

 Aino-Mari Tuuri Lataa painokelpoinen kuva

© Anna Autio

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen toimittaja-tietokirjailija ja puhetyöläinen. Kirjoitan työssäni monipuolisesti lapsille ja aikuisille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Hei! Olen Aino-Mari Tuuri, ammattikirjoittaja, maailmasta monipuolisesti häkeltyvä toimittaja. Sanalla sanoen olen ennen muuta laaja-alainen.Olen julkaissut tietokirjoja aikuisille sekä julkaisen pian ensimmäisen lasten ja nuorten tietokirjani. Olen kirjoittanut työkseni aina sekä käsikirjoittanut muun muassa radiota. Olen koulutukseltani VTM sekä toimittaja Sanoman toimittajakoulusta.Innostun yhteiskunnallisesta havainnoinnista ja aiheista. Tarjoilen kiinnostavia ja virkistäviä näkökulmia. Lähestymiseni on miltei aina yhteiskunnallinen, mutta usein etsin sieltäkin ihmisen tarinan. Usein sivuan työssäni myös työelämää ja sen muutosta. Viime aikoina olen kirjoittanut mm. digitaalisuudesta ja ihmissuhteista digimaailmassa.Esiinnyn mielelläni sekä lapsille että aikuisille. Työpajoista ja juontotyöstä viehätyn erityisesti. Toimittajantyö on tietenkin minulle tuttua.

Mitä teen vierailulla?

Kirjoitan, puhun ja esiinnyn ammatikseni, joten kaikki lähestymistavat ovat minulle tuttuja ja mielekkäitä. Aiheeni kattavat yhteiskunnan suunnilleen kaikki tahot.

Koska kirjojeni ja kiinnostusteni aiheet ovat hyvin monipuolisia, löydän miltei kaikista aiheista minua kiinnostavan – ja tuoreen – näkökulman. Siksi myös esiinnyn laaja-alaisesti ja niin toivon sen myös pysyvän.

Vedän paneelikeskusteluita ja työpajoja, juonnan, toimitan, haastattelen ja haastan, tietenkin kirjoitan. Viimeksi olen vetänyt toimittajana keskusteluita niin arkkitehtuuri-, hedelmällisyys- kuin designaiheissa. Toimittajana olen erityisen hyvä juuri haastattelutyössä.

Tuotanto

Lasten ja nuorten tietokirja digiaiheissa, tulossa syksyllä 2022.
Aikakone. Ihmissuhteet digimaailmassa 2022. Kustantamo S&S.
Lapset vai työ 2018, Minerva Kustannus.