Eeva Turunen

 Eeva Turunen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, näytelmäkirjailija ja arkkitehti sekä soittoniekka.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Esikoiskirjani Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa ilmestyi 2018, ja minulle myönnettiin siitä HS:n kirjallisuuspalkinto. Teos oli myös Runeberg-palkintofinalisti.

Esikoisnäytelmäni, pakkomielteinen yksinpuhelu Muutama sana Ullasta, kantaesitettiin 2015. Teksti on saksannettu. Viimeistelen toista näytelmääni, jota olen kehitellyt Uuden näytelmän ohjelma -hankkeessa.

Kokeilevalla otteella kirjoittamiani esseitä on julkaistu kahdessa antologiassa.

Suhtaudun intohimoisesti kieleen. Kyseenalaistan kernaasti totunnaisia ratkaisuja, lokeroita ja lajirajoja. Läheisiä aiheita ovat mm. ihmisten väliset etäisyydet, sukupuolet, queer-marginaalit, neuroosit, valta ihmissuhteissa, patriarkaatti, minäkuva ja mielenterveyden rakoilu. Kuljen hankalissa maastoissa virnuillen.

Ääni kiinnostaa: Olen esittänyt festivaaleilla kaksi kirjaani perustuvaa teosta, joihin kuului luentaa ja luomaani äänimaisemaa. Soitan Blondit amazoonit -yhtyeessä ja Ihmissyöjän ystävät -proosabändissä.

Mitä teen vierailulla?

Tulen mielelläni vaikkapa haastateltavaksi tai keskusteluvieraaksi. Aiemmin olen ollut kirjailijavieraana yleisötilaisuuksissa, radiossa sekä televisiossa. Luontevinta on teoksiini ja yleisesti kirjoittamiseen liittyvien aiheiden lähestyminen, mutta olen avoin muullekin. Tarvittaessa luen ääneen. Ääntä ja luentaa käsittävä kirjallisuusesitys voi olla mahdollinen.

Tuotanto

Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa (proosateos), 2018, Siltala

Muutama sana Ullasta -monologinäytelmä, kantaesitys 2015

Antologiat:
essee Television lapset -antologiassa, 2019, Siltala
kirjoitus/essee Suo, kuokka ja diversiteetti -antologiassa, 2018, ntamo