Salla Tuomivaara

 Salla Tuomivaara Lataa painokelpoinen kuva

© Raisa Kyllikki Ranta

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen laaja-alainen eläinkysymysten asiantuntija ja kokenut erilaisille yleisöille puhuja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut eläinten kohtelusta ja eläinsuhteestamme useita kirjoja, artikkeleita ja lehtijuttuja sekä opinnäytteitä. Olen jo reilun parinkymmenen vuoden ajan käynyt puhumassa ja luennoinut etenkin eläinten kohteluun ja eläinkäsityksiimme liittyvistä aiheista sekä veganismista ja suhteestamme eläinten syömiseen. Voin puhua myös kokemuksistani Kiinassa, sekä manner-Kiinassa että Hongkongissa ja eläinten asemasta näillä alueilla. Tällöin voin myös näyttää Kiinasta ottamiani, etenkin eläinaiheisia kuvia. Tunnen myös suomalaisen eläinsuojelun ja eläinoikeusajattelun historiaa.

Voin pitää sekä täyspitkiä luentoja että lyhyempiä puheenvuoroja, tai käydä keskustelua suhteestamme eläimiin.

I also lecture and discuss fluently in English.

Mitä teen vierailulla?

Olen taustaltani pitkän linjan eläinasiavaikuttaja ja tällä hetkellä kriittisen eläintutkimuksen tutkija Turun yliopistossa. Väittelin tohtoriksi sosiologian eläinkäsitysten historiasta keväällä 2018. Uusin kirjani Syötävät koirat ja sympaattiset siat - eläinten kohtaamisesta (Into) yhdistää kokemuksiani eläinten asian ajajana sekä tutkimustietoa suhteistamme eläimiin. Se johdattaa eri puolilla maailmaa kohtaamieni eläinten kautta laajempiin kysymyksiin suhteistamme muihin eläinlajeihin.

Puhun mielelläni esimerkiksi suhteistamme eläimiin, eläinten yhteiskunnallisesta asemasta, eläinten asemasta Kiinassa, eläinten syömisestä ja veganismista, ihmisten ja eläinten välisestä eronteosta, yhteiskuntatieteellisestä eläintutkimuksesta, veganismista, turkistarhauksesta ja eläinsuojelun historiasta. Olen puhunut myös Linkolan eläinnäkemyksestä, josta olen myös kirjoittanut. Olen tottunut puhumaan niin kouluissa kuin yliopistoissa, eri ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville yleisöille.

Tuotanto

- Syötävät koirat ja sympaattiset siat – Eläinten kohtaamisesta, 2019, Into.
- Animals in the Sociologies of Westermarck and Durkheim, 2019, Palgrave.
- Mitä tehdä eläimille?, 2008, Vihreä Lanka.
- Elämänilon ylittämätön arvo – Untuvanpehmeä Linkola, artikkeli teoksessa Linkolan ajamana (toim. Tere Vadén), 2008, Into.
- Salla Tuomivaara & Joni Purmonen: Ulos häkeistä! Kaksi näkökulmaa uuden eläinliikkeen sisältä, 1998, Tammi.