Anu Tuomari

 Anu Tuomari Lataa painokelpoinen kuva

© Stina Tallberg-Kalliomäki

Kauhajoki

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Monipuolinen sanataideohjaaja, innostuva kirjailija ja kirjallisuuden ystävä, eläväinen esiintyjä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Ensimmäinen kirjoittamani historiallinen romaani on nimeltään Harvoin riihi tyhjänä palaa (Ethene 2023). Teos kertoo rohkean ja ennakkoluulottoman isoäitini elämäntarinaa yksilön näkökulmasta ennen talvi- ja jatkosotaa, sotien sekä niitä seuranneiden vuosikymmenten aikana.

Olen kirjoittanut proosaa, runoja ja näytelmiä. Sanataideohjaajana olen saanut tehdä monenlaisia projekteja eri-ikäisten kanssa. Nuorimmat osallistujat ovat olleet viisivuotiaita ja ikähaitarin toisessa päässä ovat eläkeiän jo vuosia sitten ylittäneet.

Nuoret ovat sydäntäni lähellä. Toteutan syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sanataidetta. Pidän sanoilla leikkimisestä mutta myös luovan kirjoittamisen terapeuttisesta otteesta. Pitämilläni kirjoituskursseilla pyrin ohjaamaan pintaa syvemmälle luovan kirjoittamisen monipuolisin keinoin.

Monenlainen kirjallisuus on ollut vahvasti elämässäni läsnä lapsuudesta asti. Rakastan sanoja, musiikkia, suuria tunteita, taidetta eri muodoissaan. Pidän esiintymisestä.

Mitä teen vierailulla?

Sovellan esiintymistäni ja pystyn improvisoimaan tilanteen mukaan. Minulla on kokemusta erilaisista kohdeyleisöistä, pajatyöskentelystä sekä juhlapuheiden pitämisestä. Olen aina yleisöani kohtaan kannustava, kursseillani tai luennoillani on salliva tapa toimia.

Vierailuni voi olla luento, työpaja tai näiden yhdistelmä. Keskustelen etukäteen vierailun tilaajan kanssa sisällöistä ja yleisöstä, jotta voin kohdentaa vierailuni parhaiten. Voin keskustella tai luennoida esimerkiksi historiallisen romaanin kirjoittamisen prosessista tai kirjoittamani kirjan tarinasta lukuvinkin omaisesti paljastamatta tarinasta liikaa.

Sanataideohjaajana pidän sanataidepajoja, joko tilaajan toiveen mukaisesti tai ao. kurssieni teemoilla:
Aikuisille Elämäni polut, jossa teemana ovat oman elämän polut, myrskyt ja toiveet.
Työstä runo! Runoihin liittyviä kirjoitusharjoituksia omista lähtökohdista positiivisella kynällä.
Nuorille Täyttä tarinaa kirjoituskurssi sekä lapsille Eläinten kodit sanataidepaja.

Tuotanto

Harvoin riihi tyhjänä palaa, Ethene, 2023