Riitta Maija Tulusto

 Riitta Maija Tulusto Lataa painokelpoinen kuva

© D.R.

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjoittanut kolmenkymmenen vuoden ajan lähinnä tietokirjoja lapsille yhdessä kirjailija Tuula Korolaisen kanssa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut kolmenkymmenen vuoden ajan lähinnä tietokirjoja lapsille sekä koulua ja kasvatusta koskevia kirjoja aikuisille yksin, työryhmissä ja usein työparin kirjailija Tuula Korolaisen kanssa. Olen koulutukseltani erityisopettaja, ja siksi tottunut puhumaan erityisesti lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisille aikuiskirjoistani. Olen tehnyt kouluvierailuja, esiintynyt kirjamessuilla ja monenlaisissa pienemmissä tilaisuuksissa. Vahvuuteni on elämän- ja työkokemukseni, pitkä tietokirjailijan ura, äitiys ja isovanhemmuus.

Viimeisin lasten tietokirjamme yhdessä Tuula Korolaisen kanssa Lasten oma vuosikirja, joka sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon, on aina ajankohtainen ja tarjoaa runsaasti kulttuurihistoriallista, monikansallista ja lastenkulttuurista tietoa. Kasvatustietoa ja kasvatuksen trendejä mielenkiintoisten haastattelujen kautta on kirjassani Peilistä katsoo perhe. Kuka meitä kasvattaa?

Mitä teen vierailulla?

Lasten oma vuosikirja tarjoaa kokemuksesta mainion ja monipuolisen tuokion kertoa liputus- , juhla- ja merkkipäivien historiaa, tapoja ja taustaa satuihin ja tarinoihin ja kuviin yhdistettynä. Lapset ovat tykänneet ja innostuneet!

Työ- ja elämänkokemukseeni pohjautuen kasvatukseen ja koulutukseen liittyvät pikku luennot/esitelmät ovat omaa alaani. Uusimmalla tulossa olevalla parantumatonta sairautta ja kuolemaa koskevalla kirjallani Loppuun asti ystävän vierellä haluan herättää keskustelua oikeudesta hyvään hoitoon ja hyvään kuolemaan loppuun asti.

Tuotanto

Lopuun asti ystävän vierellä. Miten tukea kuolevaa läheistä, ilmestyy alkutalvesta 2021, Into.

Peilistä katsoo perhe - Kuka meitä kasvattaa?, 2016 Kirjapaja.

Kissan kanssa, 2014 Kirjapaja.

Lasten oma vuosikirja, Kuv. Maija Hurme, 2014 Lasten Keskus yhdessä Tuula Korolaisen kanssa.