Jouni
Tossavainen

 Jouni Tossavainen Lataa painokelpoinen kuva

© Pentti Vänskä

Kuopio

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Pohjois-Savo

Kuvaus

Runoutta ja proosaa olen julkaissut yli kaksikymmentä teosta. Kirjailijavierailuja olen tehnyt niin päiväkoteihin kuin yliopistoon. Tuotuani Poetry Slamin Suomeen vuonna 2000 olen esiintynyt niin runoilijana kuin toiminut lavarunouden SM-kisojen järjestäjänä.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan mistä tahansa kirjoittamiseen tai kirjallisuuteen liittyvästä aiheesta. Voin järjestää myös työpajoja tai kursseja niin runoilijoille, prosaisteille kuin arvostelijoille. Kulttuurisihteeriksi valmistuin Oriveden Opistosta, draamakirjallisuutta opiskelin Tampereen yliopistossa ja filosofian maisteriksi Kirjoittamisen linjalta valmistuin Jyväskylän yliopistosta. Savon Sanomissa työskentelin kulttuuritoimittajana ja toimitussihteerinä, kunnes jäin vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2000. Vuoden 2019 alusta aloitin kaksivuotiskauden valtion kirjallisuustoimikunnassa.

Tuotanto

Tuorein romaani on Kuoharit I-III (2018), jota voi kuunnella lukemanani myös Youtubessa. Edellinen romaani New Yorkin Lentävä suomalainen (2014) sai Savonia-palkinnon. Viimeisin 13. runokokoelmani on Se mikä jäi sanomatta, sanomalehtirunoja (2016).