Tomi Långstedt ja Kati Pukki

 Tomi Långstedt ja Kati Pukki

© Otto Virtanen / WSOY

Espoo / Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Vankina Thaimaassa – miten hurjista kokemuksista syntyy ainutlaatuinen tietokirja, joka herättää tunteita ja pitää otteessaan?

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Toukokuussa 2024 julkaistu kirjamme Vankina Thaimaassa on ollut julkaisun jälkeen äänikirjapalveluiden ykkönen ja herättänyt paljon mediahuomiota ja keskustelua. Kirja kertoo suomalaisen Tomi Långstedtin uskomattoman selviytymistarinan Thaimaan pahamaineisissa vankiloissa, joissa hän istui vuosina 2014-2020 yhteensä 5,5 vuotta ennen siirtoa Suomeen.

Tomi kertoo kirjassa rehellisesti kokemuksistaan ensin Thaimaan rikollispiireissä ja sitten vankiloiden karuissa oloissa, joissa ihmisoikeuksia ei tunneta ja joissa jokainen päivä on selviytymistä. Tomin tarina on poikkeuksellinen, eikä sen kaltaista ole Suomessa aiemmin kerrottu. 

Tomi Långstedt työskentelee nykyään lähihoitajana päihde- ja mielenterveyspuolella. Hän on tehnyt myös joitain esiintymisiä esimerkiksi kouluissa. 

Kati Pukki on  toimittajataustainen vapaa kirjailija, kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Ennen yrittäjäksi siirtymistä hän on työskennellyt pääasiassa Suomen isoissa mediataloissa. Pukilta on aiemmin julkaistu tietokirja Kasvokkain rikoksen jälkeen (Into Kustannus, 2021). 

Esiinnymme mieluiten yhdessä. 

Mitä teen vierailulla?

Kerromme vierailuilla yhteisestä kirjaprojektistamme: Miten rakensimme molemminpuolisen luottamuksen, jossa Tomi pystyi kertomaan tarinaansa täysin avoimesti ja Kati pystyi luottamaan hänen sanaansa? Millaisia moraalisia ja lainopillisia kysymyksiä pohdimme matkan varrella ja miten kirjailija voi käsitellä asioita, joita ei pysty todistamaan tai varmistamaan mistään? Miten tarina lähti rakentumaan ja millaisen tunnemyrskyn omien, järkyttävien kokemusten läpikäyminen sai Tomissa aikaan? Millaisia keinoja käytettiin, että tarinasta saatiin mukaansatempaava ja tiivistunnelmainen?

Halusimme kirjoittaa kirjan, joka on samaan aikaan ajatuksia herättävä ja opettavainen, mutta kuitenkin myös viihdyttävä ja koukuttava. Palautteen mukaan olemme onnistuneet tavoitteessamme. Olemme iloisia myös siitä, että kirja tuntuu löytäneen myös sellaiset lukijat, jotka eivät tavallisesti lue paljon.

Tomi voi myös puhua vierailulla avoimesti ja rehellisesti välittämisestä, rakkaudellisuudesta, peloista, surusta tunteiden käsittelystä ja rohkeudesta uskaltaa lähteä kohtaamaan itseään syvällisesti. Ihmisille voimaa ja uskoa uskaltaa lähteä omia tärkeitä asioita kohti, sekä rohkaista uskomaan itseensä ja omiin kykyihin.

Tuotanto

Vankina Thaimaassa, 2024, WSOY