Elsa Tölli

 Elsa Tölli Lataa painokelpoinen kuva

© Oona Oikkonen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

"Elävän runouden keräilyharvinaisuus, joka saa liekillään joka nurkan heräämään."

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vaihteleva yhdistelmä runoilijaa, kuvataiteilijaa ja esiintyjää. Taiteellisessa työssäni keskiössä on nykyrunous, taidelajien yhdistely sekä läsnäoleva esitystilanne.

Olen tehnyt runoesityksiä ja -videoita erilaisille taidefestivaaleille, keikkaillut lavarunoilijana ympäri Suomea ja Eurooppaa sekä ollut perustamassa yhteisöoppimista ja kulttuurihäirintää yhdistävää Lavarunoakatemiaa.

Nautin paljon avomikki-tapahtumien, kirjoituskurssien sekä zine-työpajojen järjestämisestä.

Esikoiskirjani Fun Primavera ilmestyi omakustanteena 2020 ja voitti Yleisradion Tanssiva Karhu -palkinnon. Viime vuonna olin mukana Nuoret 2023 -ryhmänäyttelyssä, jossa teokseni Finaalilaulu esitettiin Taidehallissa ja HAMissa. Toinen runoteokseni Diiva räjähtää nurmikoksi (Otava) ilmestyy toukokuussa 2024.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ilolla erityisesti lavarunoudesta, adrenaliinista ja omien lähteiden löytämisestä. Runoudessani vahvaa on tunteen raakuus, tuoreet silmät sekä elämän joka maun syleily. Kerron käytännönläheisesti, kuinka ylläpidän näitä voimia työssäni. Jaan prosessiani runoesityksen ja kirjan valmistamisesta. Vierailuun kuuluu runojen esittämistä sekä kirjoitusharjoituksia. Ensimmäisestä runokeikastani on nyt 10 vuotta.

Kerron vuosiin mahtuneista yhteistöistä, yllättävistä käänteistä sekä monenkirjavista paikoista (jokilaivoista, rockfestivaaleista, kaatosateista, taidenäyttelyistä...) jonne runous on minut vienyt. Erikoisalaani on myös musiikin, mediataiteen ja visuaalisuuden yhdistäminen runouteen.

Minulle on tärkeää madaltaa kynnystä taiteen kokemiseen sekä tekemiseen itse. Tahdon antaa yleisölle tunteen, että ideoita ja kokeiltavaa on joka puolella, eikä mikään luonnos ole vähäpätöinen. Kerron kokemuksia omakustanteen tekemisestä, hehkuvan vision löytämisestä sekä jaan paljon vinkkejä.

Tuotanto

Diiva räjähtää nurmikoksi, 2024, Otava
Fun Primavera, 2020, omakustanne