Karoliina Timonen

 Karoliina Timonen Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal, Gummerus

Espoo

Kirjailijavierailut
Kääntäjävierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen sujuvasti esiintyvä ja kustannusmaailman hyvin tunteva romaani- ja tietokirjailija sekä kääntäjä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Hakeuduin töihin kirja-alalle vuonna 2006, julkaisin esikoisromaanini vuonna 2012, ja vuodesta 2017 olen tehnyt aktiivisesti töitä myös kirjallisuuden kääntäjänä. Tunnen näin ollen kustannus- ja kirjamaailman monipuolisesti usealta eri kantilta. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, ja olen asunut ja opiskellut myös Englannissa.

Ole julkaissut kolme romaania (Aika mennyt palaa, Tammi 2012; Kesäinen illuusioni, WSOY 2015; Suolaa iholla, WSOY 2020) ja kirjoitan parhaillaan neljättä, jonka on määrä ilmestyä keväällä 2022. Romaanien lisäksi olen kirjoittanut yhden tietokirjan, jota voisi kuvailla kokoelmaksi kirjallisuutta ja historiaa käsitteleviä kirje-esseitä (Kirjeitä Iijoelle, Gummerus 2019).

Olen kokenut ja tottunut esiintyjä ja puhuja. Etenkin Kirjeitä Iijoelle -teoksen kanssa kiersin paljon Suomea esittelemässä kirjaa ja pitämässä asiantuntijaluentoja. Olen tehnyt töitä myös kirjallisuustapahtumien haastattelijana.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mieluusti omista kirjoistani, tiestäni kirjailijaksi sekä työstäni kirjailijana ja kääntäjänä. Tämän lisäksi voin hyvin puhua kirjallisuudesta ja lukemisesta yleisemmin sekä esimerkiksi kustannusmaailmasta. Olen ns. himolukija, olen tehnyt töitä myös mm. kirjallisuustoimittajana ja kirjabloggaajana ja olen kokeillut kirjapodcastinkin tekemistä, joten olen ollut aktiivisesti mukana erilaisissa lukijayhteisöissä ja osaan kertoa lukemisesta harrastuksena.

Tuotanto

Suolaa iholla, 2020, WSOY (https://www.wsoy.fi/kirja/karoliina-timonen/suolaa-iholla/9789510431900)
Kirjeitä Iijoelle, 2019, Gummerus (https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512413201/kirjeita-iijoelle/)
Kesäinen illuusioni, 2015, WSOY (https://www.wsoy.fi/kirja/karoliina-timonen/kesainen-illuusioni/9789510411667)
Aika mennyt palaa, 2012, Tammi

Lukuisia käännöksiä useilta eri kustantamoilta: aikuisten proosaa, tietokirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja.