Jouni Tikkanen

 Jouni Tikkanen Lataa painokelpoinen kuva

© C Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toimittaja, biologi, kirjailija. Kaunokirjallisen asiaproosan käsityöläinen. Suden ja susikonfliktin tuntija.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen työskennellyt 20 vuotta hitaan journalismin parissa eri aikakauslehdissä, pisimpään Suomen Luonto -lehdessä. Editoinnin ja kirjoittamisen lisäksi työ on tarkoittanut kirjoittamisen opettamista tutkijoille, podcast-työtä ja juontotehtäviä. Olen työskennellyt myös hetken kustannustoimittajana Otavalla. Työ haastattelijana, haastateltavana ja luennoijana on minulle tuttua.

Esikoiskirjani Lauma (Otava 2019) käsittelee susivihan historiaa Suomessa 1800-luvun lopulla tapahtuneiden Turun seudun lapsensurmien kautta. Lasten suojeleminen on ollut retorinen ase, joka on usein esitetty syyksi susien vastustamiseen. Kuinka todellinen uhka on ja mitä historiallisten tapausten taustalla oli? Tätä käsittelen. Lainaan kirjassa elokuvan, dekkarin ja vakavan kaunokirjallisuuden keinoja, ja kirjan aiheen lisäksi pystynkin luennoimaan siitä, kuinka taidetta ja viihdettä käytetään asiaproosassa.

Mitä teen vierailulla?

Kouluvierailut, haastattelut, juonnut. Luennot hitaan journalismin ja kertovan asiaproosan keinoista, myös elokuvan keinojen käytöstä asiaproosassa. Asialuennot sudesta lajina ja susivihan historiasta Suomessa, susikonfliktista.

Tuotanto

Lauma – Turun seudun lapsensurmat ja susiviha Suomessa, Otava 2019

https://otava.fi/kirjailijat/jouni-tikkanen/