Jouni
Tikkanen

 Jouni Tikkanen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Biologi ja toimittaja. Helsingissä asuva, Pohjois-Pohjanmaalta lähtenyt kertovan proosan ammattilainen. Tunnen tarkasti Suomen susien historian.

Olen hankkinen kymmenen vuoden kokemuksen aikakauslehtijtoimittajan työstä eri medioissa, erityisesti Suomen Luonto -lehdessä. Olen toiminut myös tietokirjallisuuden kustannustoimittajana ja kirjoittanut itse kertovat tietokirjan Lauma (Otava 2019), joka käsittelee Suomen susien historiaa.

Suomen Kuvalehden valioaine (2003) oli pieni sytyke lähteä alalle, J. H. Erkon palkinto (2008) tuli novelleista ja Aikakausmedian vuoden kirjoittavan toimittajan palkinto (2011) narratiivisesta journalismista. Kertova asiaproosa kaikissa muodoissaan on minun alani.

Mitä teen vierailulla?

Pidän mielelläni kuulijoiden tason mukaan sovitetun esityksen Suomen susien historiasta. Erityisen tarkasti hallitsen niin sanottujen Turun susien tapauksen eli Turun seudun lapsensurmat 1880–1881. Olen kotonani siellä, missä biologia ja historia yhdistyvät.

Narratiivisen journalismin työpajoja pidän monen vuoden kokemuksella. Opetan aiheen muokkaamista valmiiksi juttuideaksi, reportaasin tekoa, kirjoittamista, tekstin rytmittämistä ja rakennetta. Kerron myös yleisesti kirjailijan ja toimittajan töistä ja näiden kahden erosta.

Tuotanto

Lauma – Turun seudun lapsensurmat ja susiviha Suomessa, Otava 2019