Anna-Karoliina Tetri

 Anna-Karoliina Tetri Lataa painokelpoinen kuva

© Ritva Tuomi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Käsityökirjoja ja -ohjeita, joihin haluat palata aina uudelleen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Kädentaidoista iloa ja oppia elämään. Alani on kädentaitoalan tietokirjat ja omaan n. 20 vuoden monipuolisen kokemuksen käsityön opetuksesta. Yhteistyössä Moreenin kanssa olemme julkaisseet yhdeksän tietokirjaa. Kolme käsittelee luonnonvärjäystä, kaksi huovutusta ja neljä perinteisiä neulemalleja.

Haluan yhdistää kädentaitoihin tekemisen lisäksi myös tiedollista oppimista. Esimerkiksi luonnonvärjäykseen liittyy kasvien tunnistamista ja keräämistä, ripaus kemiaa ja materiaalien tutkimista.

Perinteiset neulemallit auttavat meitä ymmärtämään historian kulkua, naisten asemaa, erilaisten symbolien merkityksiä ja aikakausien rituaaleja.

Mitä teen vierailulla?

Vierailu voi olla esimerkiksi luento perinteisten neuleiden historiasta ja symboliikasta tai pienimuotoinen työpaja, jossa harjoitellaan jotain neuletekniikkaa ja keskustellaan samalla.

Luonnonvärjäykseen liittyvät työpajat vaativat yleensä vähintään päivän, ellei kyse ole vain pienestä tutustumisesta väriaineisiin esimerkiksi purkkivärjäyskokeilun muodossa. Luonnonvärjäyksestä on mahdollista pitää myös pelkkiä luentoja.

Eniten olen pitänyt pitkiä viikonloppukursseja esim. luonnonvärjäyksestä tai lyhyitä esim. illan kestäviä teematyöpajoja kädentaitoihin liittyen.

Huomioithan, että käsityöalan työpajat vaativat ohjaajalta runsaasti valmistautumista sekä materiaalien hankintaa, joka vaikuttaa hintaan.

Tuotanto

TIETOKIRJAT
Perinteiset villasukat 2 - Suurmiesten, -naisten ja kansalaisten sukkia. 2019. Moreeni.
Perinteiset neule-ja virkkuutyöt. 2018. Moreeni.
Tekstiilivärjäys. 2016. Moreeni
Perinteiset villasukat. 2015. Moreeni.
Perinteiset lapaset. 2014. Moreeni.
Huovutetut lapaset. 2013. Moreeni.
Sienivärjäys. 2013. Moreeni.
Huovutus. 2010. Moreeni.
Luonnonvärjäys. 2008. Multikustannus.

YHTEISTEOKSET
Suuri suomalainen toivesukkakirja. Pitkät sukat. 2020. Moreeni. (Iivonen, Kaarela, Laitinen, Mäkilä, Nissi, Pasanen, Piirainen, Sumell, Tetri sekä Vuorisalo.
Suuri suomalainen toivesukkakirja. Lasten sukat. 2019.Moreeni. (Iivonen, Kaarela, Karmitsa, Laitinen, Ojanperä, Pasanen, Pekkanen, Tetri, Toikka ja Vuorisalo.
Suuri suomalainen toivesukkakirja. Miesten sukat. 2018. Moreeni. (Iivonen, Kaarela, Karmitsa, Laitinen, Ojanperä, Pasanen, Pekkanen, Tetri, Toikka, Vuorisalo)