Dess Terentjeva

 Dess Terentjeva Lataa painokelpoinen kuva

© Sonja Siikanen

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Palkittu aikuisten- ja nuortenkirjailija sekä sateenkaarikirjallisuuden asiantuntija

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tamperelainen aikuisten- ja nuortenkirjailija. Minulta on ilmestynyt slaavilaisesta mytologiasta ja kasarielokuvista ammentavaa urbaanifantasiaa sekä realistisia, Suomen eri kaupunkeihin sijoittuvia säeromaaneja. Tuotannossani on sekä klassisia että ajankohtaisia teemoja. Kirjani kertovat mm. toiseudesta, monikulttuurisuudesta, rakkaudesta ja ihmisten tavoista lokeroida itseään ja toisiaan. Kaikki teokseni edustavat sateenkaarikirjallisuutta.

I’m an award-winning author from Tampere. I write both adults’ and YA books. I have a Master of Arts degree from the University of Jyväskylä. I write about otherness and love from multicultural point of view. My writing also carries strong queer themes.

Mitä teen vierailulla?

Olen sisältötietoinen, luotettava ja akateemisesti koulutettu, mutta erittäin jalat maassa -tyyppi, jota on karismaattiseksikin sanottu. Olen puhelias ja otan mielelläni kontaktia yleisöön. Olenkin huomannut, että saan yleisön helposti nauramaan. Keskustelen mielelläni tilaajan toiveista ennen esiintymistä.

Minulla on kokemusta haastateltavana ja haastattelijana olemisesta, paneeleista, tuotantoni esittelemisestä, vapaamuotoisemmasta hengailusta, some-koulutuksen ja keskustelutilaisuuden vetämisestä, ja niin edelleen. Suosituimmat aiheeni ovat olleet sateenkaarikirjallisuus ja kirjailijan työ. Vaihtoehtoja on kuitenkin vaikka miten paljon: ota rohkeasti yhteyttä!

I do interviews in English, but if you have something else in mind, don't hesitate to be in touch!

Tuotanto

Säeromaaneja:
Zeno, 2024, WSOY
Freestyle, 2023, WSOY
Ihana, 2021, WSOY

Neonkaupunki-trilogia (yhdessä Susanna Hynysen kanssa):
Luutivoli, 2024, Nysalor
Spiraalitie, 2021, LIKE
Neonkaupunki, 2020, LIKE