Dess Terentjeva

 Dess Terentjeva Lataa painokelpoinen kuva

© Sonja Siikanen / Sapfograf

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan aikuisille ja nuorille, usein sateenkaarinäkökulmasta. Esiintyjänä olen innostuva, sisältötietoinen ja luotettava.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen suomenvenäläinen, tamperelaistunut kirjailija. Kirjoitan aikuisille ja nuorille, sekä fantasiaa että realismia. Teksteissäni risteävät usein seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekä Venäjä. Olen syvällisesti perehtynyt vähemmistörepresentaatioon ja minulla on monipuolinen tietämys venäläisestä kulttuurista.

Seuraavaksi minulta ilmestyy nuorten säeromaani Ihana. Voitin sillä WSOY:n Taajuus Z -nuortenromaanikilpailun, jossa haettiin moninaisuutta esiin nostavaa teosta. Olen muutenkin syvällisesti perehtynyt vähemmistörepresentaatioon.

Minun ja Susanna Hynysen yhteinen, aikuisille suunnattu Neonkaupunki-urbaanifantasiatrilogia käsittelee toiseuden teemoja ja suomenvenäläisyyttä. Sarja ammentaa venäläisen kulttuurin lisäksi slaavilaisesta mytologiasta ja kasariviihteen kuvastosta.

Pidän esiintymisestä, olen puhelias ja tottunut olemaan yleisön edessä niin fyysisesti kuin virtuaalisestikin. Minulla on kokemusta myös haastattelijan roolissa olemisesta.

Mitä teen vierailulla?

Räätälöin kirjailijavierailun tilaajan tarpeen mukaan. Näen haastattelut ja lukupiirit hyvänä kotikenttänä itselleni, koska minulla on paljon sisältötietoja, mutta pidän vuorovaikutuksesta muiden ihmisten kanssa. On mukava päästä keskustelemaan niin haastattelijan kuin lukijoidenkin kanssa. Some-alustat ovat minulla hyvin hallussa, joten virtuaaliset esiintymiset onnistuvat hyvin. Katso lisää esimerkiksi Instagramistani tai Sateenkaarikirjoja-tubekanavaltani (linkattuna muiden linkkien sekaan).

Keskustelen mielelläni kirjoista ja kirjallisuudesta sekä kirjojeni teemoista, kuten ulkopuolisuuden tunteesta, toiseudesta ja LGBT+ -asioista. Voin keskustella vähemmistöjen kuvaamisesta ja miksi se on minusta tärkeää. Lisäksi voin vaikkapa antaa käytännöllisiä vinkkejä kirjailijaksi haluaville tai kertoa omasta matkastani kirjailijaksi. Kirjavinkkaus onnistuu myös - ota rohkeasti yhteyttä minkä tahansa toiveesi kanssa!

Tuotanto

Ihana, 2021, WSOY, Taajuus Z -nuortenromaanikilpailun voittajateos

Neonkaupunki 2: Spiraalitie, 2021, LIKE Kustannus, yhdessä Susanna Hynysen kanssa

Neonkaupunki, 2020, LIKE Kustannus, yhdessä Susanna Hynysen kanssa, Kuvastaja-palkintoehdokas 2021