Dess Terentjeva

 Dess Terentjeva Lataa painokelpoinen kuva

© Sonja Siikanen

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Palkittu aikuisten- ja nuortenkirjailija sekä sateenkaarikirjallisuuden asiantuntija

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tamperelainen aikuisten- ja nuortenkirjailija. Minulta on ilmestynyt slaavilaisesta mytologiasta ja kasarielokuvista ammentavaa urbaanifantasiaa sekä realistisia, Suomen eri kaupunkeihin sijoittuvia säeromaaneja. Tuotannossani on sekä klassisia että ajankohtaisia teemoja. Kirjani kertovat mm. toiseudesta, monikulttuurisuudesta, rakkaudesta ja ihmisten tavoista lokeroida itseään ja toisiaan. Kaikki teokseni edustavat sateenkaarikirjallisuutta.I’m an award-winning author from Tampere. I write both adults’ and YA books. I have a Master of Arts degree from the University of Jyväskylä. I write about otherness and love from multicultural point of view. My writing also carries strong queer themes.

Mitä teen vierailulla?

Olen sisältötietoinen, luotettava ja akateemisesti koulutettu, mutta erittäin jalat maassa -tyyppi. Olen puhelias ja otan mielelläni kontaktia yleisöön. Olenkin huomannut, että saan yleisön helposti nauramaan.

Keskustelen mielelläni tilaajan toiveista ennen esiintymistä. Minulla on kokemusta haastateltavana olemisesta, paneeleista, tuotantoni esittelemisestä, vapaamuotoisemmasta hengailusta, some-koulutuksen vetämisestä ja niin edelleen. Voin kertoa kirjailijan työstä ja kirjoistani, yhdessä kirjoittamisesta, kirjallisuudesta laajemmin, lukemisesta tai vaikkapa tuotantoni teemoihin liittyvistä asioista. Yleisöä on monesti kiinnostanut erityisesti sateenkaarikirjallisuudesta puhuminen, mutta muitakin vaihtoehtoja on vaikka miten paljon. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tuotanto

Freestyle, 2023, WSOY
Ihana, 2021, WSOY, TaajuusZ-kirjoituskilpailun voittaja 2021, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokas 2021
Neonkaupunki 2: Spiraalitie, 2021, LIKE (yhdessä Susanna Hynysen kanssa)
Neonkaupunki, 2020, LIKE (yhdessä Susanna Hynysen kanssa), Kuvastaja-voittaja 2021