Dess Terentjeva

 Dess Terentjeva

© Saara Lehto

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan ennen kaikkea toiseudesta ja risteävistä vähemmistöistä, ja esiintyjänä olen luotettava, energinen ja sisältötietoinen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen suomenvenäläinen kirjailija, joka on syvällisesti perehtynyt kirjallisuuteen ja populaarikulttuuriin.

Kirjoitan tällä hetkellä aikuisille suunnattua Neonkaupunki-urbaanifantasiatrilogiaa yhdessä toisen kirjailijan kanssa. Neonkaupunki-trilogia käsittelee toiseuden ja ulkopuolisuuden teemoja sekä suomenvenäläisyyttä. Minulla on monipuolinen tietämys venäläisestä kulttuurista. Olen myös perehtynyt vähemmistöjen esittämiseen kirjallisuudessa, ja pro gradu -tutkielmani onkin tehty homorepresentaatiosta. LGBT+ -teemat ylipäätään ovat minulle tärkeitä, mikä näkyy tuotannossani. Lisäksi kuulun LGBT+ -aiheisen nettimedia-Kehrääjän toimitukseen ja olen Sateenkaarikynä ry:n jäsen.

Pidän esiintymisestä, olen puhelias ja tottunut olemaan yleisön edessä niin fyysisesti kuin virtuaalisestikin. Minulla on kokemusta myös haastattelijan roolissa olemisesta.

Mitä teen vierailulla?

Haluan räätälöidä kirjailijavierailun tilaajan tarpeen mukaiseksi. Näen haastattelut ja lukupiirit hyvänä kotikenttänä itselleni, koska minulla on paljon sisältötietoja, mutta pidän vuorovaikutuksesta muiden ihmisten kanssa. On mukava päästä keskustelemaan niin haastattelijan kuin lukijoidenkin kanssa.

Keskustelen mielelläni kirjoista ja kirjallisuudesta sekä Neonkaupunki-sarjan teemoista, kuten ulkopuolisuuden tunteesta, toiseudesta ja LGBT+ -asioista. Voin keskustella vähemmistöjen kuvaamisesta ja miksi se on minusta tärkeää. Olen halukas keskustelemaan myös Venäjästä ja venäläisestä kulttuurista sekä maahanmuutosta, ja voin vapaasti kertoa omia kokemuksiani suomenvenäläisenä maahanmuuttajana. Lisäksi voin vaikkapa antaa käytännöllisiä vinkkejä kirjailijaksi haluaville tai kertoa omasta matkastani kirjailijaksi. Voin myös kertoa yhdessä kirjoittamisesta tai antaa siihen vinkkejä.

Tuotanto

Neonkaupunki 1, Like 2020
Neonkaupunki 2 Like tulossa keväällä 2021