Dess
Terentjeva

 Dess Terentjeva

© Saara Lehto

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen suomenvenäläinen esikoiskirjailija, joka on syvällisesti perehtynyt kirjallisuuteen ja populaarikulttuuriin. Esikoisteokseni Neonkaupunki on urbaanifantasiatrilogian avausosa, joka on tehty yhdessä toisen kirjailijan kanssa. Neonkaupunki-trilogia käsittelee toiseuden ja ulkopuolisuuden teemoja sekä suomenvenäläisyyttä. Minulla on monipuolinen tietämys venäläisestä kulttuurista. Olen myös perehtynyt seksuaalivähemmistörepresentaatioon, ja pro gradu -tutkielmani onkin tehty homorepresentaatiosta kotimaisessa nuortenfantasiassa. LGBT-teemat ylipäätään ovat minulle tärkeitä. Kuulun LGBT-aiheisen nettilehden Kehrääjän toimitukseen.

Pidän esiintymisestä, olen puhelias ja tottunut olemaan yleisön edessä. Minulla on kokemusta myös haastattelijan roolissa olemisesta.

Tällä hetkellä työstän Neonkaupunki-trilogian toista osaa ja muita projekteja, joten lisää tuotantoa on tulossa pian.

Mitä teen vierailulla?

Haluan räätälöidä kirjailijavierailun tilaajan tarpeen mukaiseksi. Näen haastattelut ja lukupiirit hyvänä kotikenttänä itselleni, koska minulla on paljon sisältötietoja, mutta pidän vuorovaikutuksesta muiden ihmisten kanssa. On mukava päästä keskustelemaan niin haastattelijan kuin lukijoidenkin kanssa.

Keskustelen mielelläni kirjoista ja kirjallisuudesta sekä Neonkaupunki-sarjan teemoista, kuten ulkopuolisuuden tunteesta, toiseudesta ja LGBT-asioista. Olen halukas keskustelemaan myös Venäjästä ja venäläisestä kulttuurista sekä maahanmuutosta, ja voin vapaasti kertoa myös omia kokemuksiani suomenvenäläisenä maahanmuuttajana. Lisäksi voin vaikkapa antaa käytännöllisiä vinkkejä kirjailijaksi haluaville tai kertoa omasta matkastani esikoiskirjailijaksi. Voin myös kertoa yhdessä kirjoittamisesta tai antaa siihen vinkkejä.

Tuotanto

Neonkaupunki 1, Like 2020