Tommi Tenkanen

 Tommi Tenkanen

© Newpix Photography

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kosmologi, eli koko maailmankaikkeutta tutkivan tieteenalan ja erityisesti alkuräjähdyksen asiantuntija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kosmologi, eli koko maailmankaikkeutta tutkivan tieteenalan ja erityisesti alkuräjähdyksen asiantuntija. Olen väitellyt tohtoriksi teoreettisesta fysiikasta ja toiminut tutkijana Suomen lisäksi Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Nykyään toimin tieteen ja tutkimusrahoituksen asiantuntijana.

Kirjoissani ja esitelmissäni kerron yleistajuisesti ajankohtaisesta maailmankaikkeuden tutkimuksesta ja siitä, millaista tutkijan työ on käytännössä. Tutkimusaiheisiini ovat kuuluneet mm. pimeä aine, mustat aukot ja alkuräjähdys. Olen pitänyt kymmeniä yleisöluentoja ja puheita, sekä kommentoinut kosmologian tutkimukseen liittyviä aiheita aktiivisesti mediassa. Pidän esitelmäni  tarvittaessa vuorovaikutteisina ja vastaan mielelläni kysymyksiin.

I’m a cosmologist and have done research on e.g. dark matter, black holes, the Big Bang, and the universe as a whole. I have a PhD in theoretical physics and have also worked in the UK and the USA. I’m happy to give presentations also in English.

Mitä teen vierailulla?

Esitelmissäni kerron yleistajuisesti ajankohtaisesta maailmankaikkeuden tutkimuksesta ja siitä, millaista tutkijan työ on käytännössä ja miten tutkijaksi kouluttaudutaan. Puhun mielelläni myös tieteen ja sivistyksen merkityksestä laajemmin. Pidän esitelmäni tarvittaessa vuorovaikutteisina ja vastaan mielelläni kysymyksiin. Olen käytettävissä myös erilaisiin haastatteluihin ja paneelikeskusteluihin.

In my presentations aimed at the general public I usually discuss recent advances in the fields of cosmology and space sciences, as well as the everyday life of a researcher and how to become one. I'm also happy to give presentations or speeches about science, education and culture in general. I'm happy to keep my presentations interactive and take questions from the audience. I'm also available for interviews and panel discussions.

Tuotanto

Matka mustaan aukkoon, 2021, Ursa
Pimeän aineen arvoitus, 2019, Ursa

Lisäksi olen toimittanut useita kokoelmateoksia ja kirjoittanut runsaasti lyhyempiä tekstejä ja tieteellisiä artikkeleita.