Heli Teittinen

 Heli Teittinen

Turku

Asiantuntijaluennot
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen luova historiantutkija ja -opettaja, joka on erikoistunut naisten vapaaehtoiseen maanpuolustushistoriaan ja järjestöihin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen toiminut pitkään historiantutkijana ja julkaissut paljon historian alalta erityisesti naisten vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja eri alojen järjestöihin ja yhdistyksiin liittyen. Työskentelen myös historian ja yhteiskuntaopin opettajana. Olen luennoinut myös yliopistossa ja erilaisissa tilaisuuksissa, opistoissa ja juhlissa. Kuulun Suomen Tietokirjailijoihin ja olen osakkaana historia- ja kulttuurialan yrityksessä. Esiintymiskokemusta olen saanut myös musiikkiharrastuksistani.

Mitä teen vierailulla?

Erikoisalojani ovat Suomen ja Irlannin 1900-luvun historiaan liittyvät teemat, kuten itsenäistyminen, maanpuolustus, naisten historia (lotat, pikkulotat, sotilaskotisisaret, Naisten Valmisuliitto), henkilöhistoria, sotahistoria ja pappilat. Teen väitöskirjaa pikkulotista osana Lotta Svärd -järjestöä. Olen pitänyt esityksiä mm. kirjaiija Hilja Valtosesta ja tanskalaisesta kirjailija-reportteri Estrid Ottista ja näiden kirjailijoiden tuotannosta, Pidän mielelläni esimerkiksi powerpoint-esityksiä ja keskustelen yleisön kanssa.

Tuotanto

Sata vuotta vihreiden sisarten huomassa. Mikkelin Sotilaskotiyhdistyksen historia 1918–2018. 2018, Mikkelin Sotilaskotiyhdistys.
Evakuoinnit, huoltokysymykset ja eri väestöryhmien maansaanti ruotsinkielisellä Pohjanmaalla 1944–1946. Svenska Kulturfonden, toistaiseksi julkaisematon, yhdessä Pentti Mäkelän kanssa.
Juvan lotat kotirintamalla ja komennuksella. 2012. – Artikkeli teoksessa Häkäpöntöistä nurkkatansseihin. Arjen ilmiöitä sota-aikana. Turun yliopisto, Suomen historia.
Juvan lotat talvisodassa. 2010. – Artikkeli teoksessa Porrassalmi III. Etelä-Savon kulttuurin vuosikirja 2010. Etelä-Savon rahasto/SKR, Etelä-Savon maakuntamuseo ja Savon sotilasperinneyhdistys Porrassalmi.
Ei onnea suurempaa kuin suojata syntymämaata – Juvan lotat 1920–1944. 2010, Osuuskunta Sigillum.
Yrittäjien Ykkönen. Tietoa, taitoa, verkostoja. Varsinais-Suomen Yrittäjät 1978–2008. 2008, Varsinais-Suomen Yrittäjät.
Pallo hallussa jo 20 vuotta! Turun Pétanque-seura 1987–2007. 2008, Turun Pétanque-seura, Turku 2008.
Kaarinan Yrittäjät 30 vuotta 1976–2006. 2006. Kaarinan Yrittäjät.
Juvan pappiloiden historiaa 560 vuoden ajalta. 2004, Juvan Kotiseutu- ja museoyhdistys.
'Laillansa sitä jokahinen kirnuaa'. Kihniänkylän perinnekirja. 1998, Kihniänkylän Kyläyhdistys.