Miikka Tarpeenniemi

 Miikka Tarpeenniemi

© Miikka Tarpeenniemi

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Teologi ja tietokirjailija, joka innostuu kiinnostavasta historiasta ja hyvistä keskusteluista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Moi! Olen teologi, uskonnon ja filosofian opettaja ja luterilaisen kirkon pappi, joka on kiinnostunut erityisesti katolisen kirkon historiasta, paaviudesta ja unohduksiin jääneistä tai vaietuista asioista. Näistä teemoista haen inspiraatiota tietokirjoihini.Olen kotoisin Hämeenlinnan seudulta (s. 1993 Hattulassa). Opiskelin yleistä kirkkohistoriaa Helsingin yliopistossa ja tein töitä opettajana vuodet 2012–2020. Vuosina 2020–2022 työskentelin seurakuntapappina ensin Vaasassa ja sitten Jyväskylässä. Tällä hetkellä (2022–) teen uskonnonpedagogiikan, aikuiskasvatustieteen ja kasvatusfilosofian maastoon sijoittuvaa väitöstutkimusta Helsingin yliopistossa.

Mitä teen vierailulla?

Tulen mieluusti vierailulle kertomaan ja keskustelemaan Murhattu paavi? -tietokirjastani, sen aiheesta, taustoista ja merkityksestä.

Lisäksi voin puhua yleisemmin tietokirjoittamiseen liittyvästä taustatyöstä, kirjoittamisen vaiheista tai tieteellisen tutkimuksen tekemisestä. Voin myös kertoa omista työtavoistani ja kirjoitusprosessista eli siitä, kuinka kirjan käsikirjoitus syntyy ja hioutuu.

Tuotanto

Murhattu paavi? — Salaliittoteoriat ja katolisen kirkon vaietuin kohtalo (2023, Reuna)